- Jeg var rett og slett dau. Jeg var for dårlig taktisk og gikk på ski som en halvfull trønder på tur hjem fra Vømmøl'n. Jeg tror sykdommen har sett meg mer tilbake enn jeg ville tro selv, sier leksværingen til Fosna-Folket etter sprinten.

Myran Steen tok seg greit videre fra prologen på fredagens NM-sprint. Der ble han nummer 13.

Hentet inn på oppløpet

I kvartfinalen startet leksværingen i samme heat som Håvard Solås Taugbøl, Martin Løwstrøm Nyenget, Henrik Bakke, Sjur Røthe og Daniel Stock. Feltet lå samlet i første del av heatet. Myran Steen plasserte seg langt bak. Etter hvert sprakk feltet mer opp. Håvard Solås Taugbøl og Martin Løwstrøm Nyenget fikk etter hvert en luke ned til resten av feltet. Dermed ble det langt opp for Myran Steen. Mot slutten avanserte leksværingen i feltet. Avstanden opp til Taugbøl og Nyenget i tet ble for stor, men inn på oppløpet lå Myran Steen an til å ta 3. plassen. De siste metrene ble han imidlertid hentet inn av Henrik Bakke. Fotofinishen viste at Bakke var noe foran Myran Steen i mål. Tiden til Bakke var uansett ikke god nok til å gå videre til semifinalen. Dermed var det game over både for Bakke og Myran Steen.

Disket i fjor

På NM-sprinten på Røros i fjor tok Myran Steen seg fint videre fra prologen. I kvartfinalen endte han på 3. plass og så ut til å være klar for semifinalen. Myran Steen ble imidlertid disket, angivelig for å ha tatt for mange skøytetak.

– Det er ren politiikk at jeg ble disket, sa en irritert Myran Steen til Fosna-Folket etter rennet.