Andreas Myran Steen fra Leksvik IL gikk verdenscup i Planica i dag, lørdag. Han gikk en fantastisk prolog og havnet på en sterk 9. plass 3,2 sekunder bak sprintkongen Federico Pellegrino. Italieneren vant både prologen og finalen.

I kvartfinalen fikk Myran Steen en fin rygg bak russeren Gleb Retivykh fra start. Han hang bra med i tet, men midtveis i den 1,2 kilometer lange fri teknikk-sprinten hektet han og mistet all fart.

– Det var akkurat på feil tidspunkt, akkurat like før farten virkelig blir skrudd opp, sa NRKs kommentator.

Det førte til at han havnet sist i feltet. Til tross for iherdig innsats etter hekten, måtte han ta til takke med en 4. plass i kvartfinaleheatet. Dermed ble det ingen semifinaleplass på leksværingen.

Håpet på semifinale

Før rennstart sa Andreas Myran Steen til Fosna-Folket at formen var bra, noe han også fikk vist i Slovenia.

- Man må jo revansjere seg etter Davos og komme videre. Jeg håper selvsagt å kjempe om semifinaleplass og topp tolv, sa Team JobZone-løperen til Fosna-Folket da det ble kjent at han ble tatt ut.

Slik gikk det altså ikke.

4. plass i heatet

Av de seks løperne som gikk i heat fire var det Andreas Myran Steen som gikk den raskeste prologen. Renaud Jay vant kvartfinaleheatet, men var nesten et halvt sekund bak Myran Steen i prologen.

1. Renaud Jay: 2:17.79

2. Gleb Retivykh: +0.23

3. Simone Urbani: +0.51

4. Andreas Myran Steen: +0.87

5. Anton Gafarov: +1.83

6. Joni Maki: +4.54

Kilde: NRK