Lørdagens oppgjør mot trondheimslaget Ranheim endte med nok et tap for håndballdamene. Etter tolv spilte kamper står Bjugn/Ørland fortsatt med null poeng og jumboplass på tabellen.

Før 3. divisjonsoppgjøret i Bjugnhallen hadde ikke Ranheim stort mer å skryte av med sine fire poeng. Slike lag må Bjugn/Ørland slå om det skal være håp om å klatre over nedrykksstreken. Det skjedde imidlertid ikke. Langt i fra.

Kvikke ranheimsspillere

Selv om laget fra Fosen glimtet til i perioder, preget angrepsfeil, svakt spill i etablert angrep og dårlig utnyttelse av kontringsmuligheter første omgang for Bjugn/Ørland. Forsvarsrekka klarte heller ikke å samarbeide godt nok, og maktet ikke å tette hullene på en tilfredsstillende måte. Det utnyttet det unge og langt kvikkere laget fra Trondheim.

Ranheim hadde flere av de samme symptomene som Bjugn/Ørland langt ut i 1. omgang, og hadde sjeldent mer enn tomålsledelse. Den steamen sørget to bunnsolide straffer av Mia Therese Wahl Langlie i 23.- og 25. spilleminutt for å opprettholde. Men det raknet litt mot slutten, og det så ut til at lagene skulle gå til pause med firemålsledelse til Ranheim. Renate Hellem sørget imidlertid for et helt greit utgangspunkt til 2. omgang da hun satte Bjugn/Ørland sitt 10. og siste mål i siste sekund.

Nærmet seg utligning

Med 10 – 13 til pause skulle det absolutt være mulig å hente inn Ranheims tremålsledelse.

Etter en litt treig start på de siste 30 spilleminuttene scoret Ranheim omgangens første mål. Deretter brente Bjugn/Ørland straffe, Ranheim feilet i angrep – og så kom én av Bjugn/Ørlands få vellykkede kontringer. Seksmålsscorer Renate Hellem gikk på løp og fikk servert en lekker langpasning. Ballen satte hun oppskriftsmessig i mål etter 4 minutter og 30 sekunders spill. Halvannet minutt senere sørget Silje Nesset for at Fosen-laget kun var to mål fra utligning.

Så nære kom aldri fosningene igjen. Kampen endte 19 – 27, og Ranheim kunne reise tilbake over fjorden med to viktige poeng i lomma.