Etter en svak sesongåpning på Beitostølen gikk han fort i Bruksvallarna sist helg. Det toppet han med prologseier og annenplass i BUL-sprinten i dag lørdag.

Imponerte stort

- Jeg er kjempefornøyd, sa Myran Steen etter å ha vunnet prologen i Gålå som ligger en liten times kjøring fra Vinstra.

27-åringen imponerte stort da han satte gode prologløpere som Emil Iversen og Emil Nyeng på plass. Det var de to som begge kan skilte med gode verdenscupplasseringer som fulgte nærmest det lokale håpet som i hele høst har hatt ambisjoner i den årlige BUL-sprinten.

Aktuell for den nasjonale kvoten

- Det er viktigere for oss som ikke er på landslag å gjøre det bra på Gålå enn Beitostølen. Det med tanke på at vi som er i sjiktet under landslagsløperne har større muligheter til å komme oss utenlands senere i vinter.

De første World Cup-rennene er som kjent forbeholdt landslagsløperne, sa Myran Steen som er en av de som er aktuelle for den nasjonale kvoten i World Cup på Lillehammer.

Andreas fulgte opp den gode prologen med knallsterke kvart og semifinaleheat. Prestasjonen i finalen var det heller ikke noe å utsette på selv om Håvard Solås Taugbøl krysset målstreken før han. Lillehammer-løperen var sterkest på de siste meterne. De som har ansvaret for verdenscuputtakene har signalisert at det er vel så viktig å gå fort i prologene ettersom de vil ha med løpere som kan gå videre.