- Jeg angrer som en hund på at jeg ikke gikk uten festesmurning og staket. Det var rett og slett en bommert av meg å gå med festesmurning i dag. Jeg hadde nok vært betraktelig høyere oppe på resultatlista dersom jeg hadde valgt blanke ski. Men det bruker jeg ikke så mye energi på ettersom det primære for meg i dag var å komme i gang med sesongen. Det positive var at jeg fikk den gjennomkjøringen jeg var på jakt etter, sa Myran Steen da han hadde gjort unna 15-kilometeren og den årlige sesongåpningen på vakre Beitostølen.

Andreas likte dårlig at han havnet utenfor topp 50-lista. Men konkluderte med at den forholdsvis beskjedne plasseringen hadde sammenheng med at han ikke traff med valg av utstyr denne gangen. Leksvik-løperen var ærlig på at han også følte seg «dau» i kroppen som han selv uttrykte det. Den følelsen var det mange av de som hadde fått startplass på Beito som hadde. Myran Steen mener det er naturlig ettersom det ikke har blitt hardøkter på ski så langt i vinter. De vanskelige snøforholdene har skapt på utfordringer på den fronten.

Godt forberedt

- Det viktigste med sesongåpningen på Beitostølen er å få gode gjennomkjøringer med tanke på resten av sesongen. For oss som ikke er aktuelle for verdenscupåpningen betyr ikke åpningsrennene noe særlig. Det handler mest om å få noen positive svar og gode opplevelser, sa Andreas som for lengst har blinket seg ut BUL-sprinten den siste helga i november.

Han har lyst til å gjøre det bra der. Likeså når det er Skandinavisk Cup i Finland to uker senere. Myran Steen har følt seg sliten de siste dagene.

- Det har nok sammenheng med at jeg har trent mye og kanskje mangler litt overskudd. Men jeg regner med at overskuddet vil komme når jeg slipper opp på treningen. Jeg føler meg ganske trygg på at det treningsarbeidet jeg har lagt ned holder mål. Derfor er jeg ikke bekymret. Nå skal jeg restituere meg bra og vise meg frem fra en helt annen side på søndagens sprint som i utgangspunktet er min beste disiplin, sa han som har ambisjoner om representasjonsoppgaver i vinter.

Selv om nåløyet for å komme seg utenlands er trangere enn noen gang.

Få skiøkter

Anders Tettli Rennemo var heller ikke tilfreds med det han presterte i åpningsrennet. Han mente prestasjonen bar preg av at det nesten ikke har blitt skiøkter. Kombinasjonen av det å få hardøkter ble utslagsgivende for at han havnet et godt stykke bak de beste. Kroppen var tung fra start til mål.

- Det var også utfordrende føre å gå klassisk på. Jeg vil imidlertid ikke bruke det som unnskyldning for at det gikk tråere enn jeg hadde sett for meg. Jeg bruker heller ikke energi på at det i etterpåklokskapens ånd sikkert hadde vært smartere å stake. Når det er sagt så er det å gå renn den beste treningen for en som ikke stresser med å være i form før jul, sa Tettli Rennemo etter at han hadde kapret 53.plassen.