35 barn og unge utøvere fra egen klubb var samlet til to treningsøkter med full trøkk i perfekte omgivelser ved Leksvik skisenter, opplyser Torkil Berg i Leksvik IL.

Skiteknikk og barmarkstrening

- Det var litt tåke fra morgenen av, men sola kom fram til lunsj og bidro til et praktfullt høstvær utover dagen. Førsteøkta bestod av rulleski for den eldste gruppa der Victoria Berg var instruktør. Hun viste og rettledet utøverne i god skiteknikk, før økta ble avsluttet med stafetter, forteller Berg.

Mellomtrinngruppa hadde barmarkstrening med instruktør Sture Ramdal. Her ble det utført skigang og kortintervaller, med stafetter som avslutning. Småtrinngruppa hadde også løpetrening med lek og stafetter på førsteøkta, under ledelse av Sara Zomlot, før alle sammen fikk servert varmmat til lunsj i pausen, opplyser Berg.

Dugnadsarbeid

- I tillegg til trening for de minste, var også mange foreldre og foresatte med på dugnadsarbeid, for å klargjøre både løypenett og nybygg ved skisenteret før vinteren setter inn om forhåpentligvis kort tid, sier han.

Myrfotball i blautmyra

Andreøkta for alle bestod av en innledende del med oppvarming, spenst, hurtighet og løpestafetter, før det hele ble avsluttet med den obligatoriske myrfotballen i blautmyra på stadion, informerer Torkil.

- Her var det full innsats fra store og små på et utfordrende underlag. Etter denne kampen var det liten tvil om at både klær og utøver måtte igjennom en real vask etter økta, sier Berg.

Les også: På talentcamp med Northug