Gjennom tre dager trente de ni deltagerne i alderen 16 - 20 år i Granåsen utenfor Trondheim under treningsleiren som kalles Red Bull Under My Wing.

- Det var en fin og lærerik helg, sier Berg.

- Inspirerende

Hun forteller at de stasjonerte seg på rommene da de ankom fredag kveld, ble kjent med hverandre gjennom speeddating før de dro ut på en klassiskøkt på rulleski.

- Det var for å sprite opp kroppen til løpet dagen etterpå, forklarer Berg.

På kvelden ga Petter Northug og hans trener Stig Rune Kveen et innblikk i Northugs treningshverdag.

- Han fortalte blant annet om hvordan han forberedte seg til konkurranser. Han var veldig opptatt av at det skal være kvalitet i alt han gjør. Det er bedre hundre treningstimer med fullt fokus enn hundre treningstimer der man jabbtrener.

- Det var inspirerende å høre på. Han er tross alt verdens beste skiløper, påpeker langrennstalentet fra Leksvik.

Og ifølge en pressemeldingen sendt ut fra arrangørene var også Petter Northug imponert over deltakerne.

- Jeg er veldig imponert over innsatsen til deltagerne. For meg har det morsomste vært hvordan deltagerne har respondert på tips under den praktiske rulleskidelen, og hvor raskt de tar til seg kunnskap.

Rulleskirenn

Lørdag gikk deltakerne det årlige rulleskirennet Hommelvik Grand Prix på 18 kilometer, og Berg sikret førsteplassen for Leksvik IL i juniorklassen.

- Jeg gikk stort sett sammen med hun som kom på andreplass under hele løpet, men valgte å rykke fra da jeg så mål, og det gikk bra det.

Søndag sto Northugs tremilsrunde i myra på programmet.

- Vi klarte å rote oss litt bort i myra, forteller Berg.

Helt på tampen av treningsleiren fikk deltakerne innføring i hvordan de best kan håndtere mediene og jobbe for å få sponsorer, noe Berg også beskriver som en god erfaring å ha med seg.

Nærmer seg sesongen

Berg startet sesongoppkjøring i mai. Sommeren har det gått med til mengdetrening, mens høsten skal brukes på flere, korte og hardere treningsøkter.

- Når snøen kommer, så blir det å stå mest mulig på ski i starten.

- Jeg har lyst til å hevde meg i norgescupen og junior-NM og kvalifisere meg til junior-VM.

Hun rykker opp en klasse i år, og ser frem mot en sesong med hardere konkurrenter i feltet.

- Dess høyere nivået er, dess mer må en heve seg.

Sett dette intervjuet med Berg? – Målet er landslaget

- Det var inspirerende å høre på Northug. Han er tross alt verdens beste skiløper, påpeker langrennstalentet Julie Victoria Berg (17) fra Leksvik. Foto: Red Bull Under My Wing