Stor økning på Trondheim lufthavn

I alt 3 490 690 passasjerer reiste til eller fra en av Avinor lufthavner i april. Det er 1,6 prosent flere enn samme måned i fjor.I forhold til storflyplassene var det Trondheim lufthavn Værnes som økte mest..

Veksten i utlandstrafikken var størst, med 2,6 prosent. Innlandstrafikken økte med 0,8 prosent. Antall flybevegelser økte med i alt 3,1 prosent.På Avinors største lufthavn, Oslo Lufthavn Gardermoen, økte trafikken med 2 prosent. På Trondheim lufthavn, Værnes var økningen hele 4,8 prosent, på Stavanger lufthavn, Sola 0,7 prosent og på Bergen lufthavn, Flesland var økningen 0,5 prosent.Fra 1. mai er Bodø lufthavn, Tromsø lufthavn, Langnes, Kristiansand lufthavn, Kjevik, og Ålesund lufthavn, Vigra kategorisert som nasjonale lufthavner (framgår ikke av vedlagt statistikk for april, men vil framgå av vedlagt statistikk fra og med publisering av mai-tallene). Størst vekst av disse lufthavnene hadde Ålesund lufthavn, Vigra, med 11,9 prosent.Innenfor kategorien regionale lufthavner hadde Haugesund lufthavn, Karmøy, den største veksten med 10,1 prosent.Blant de lokale lufthavnene hadde Florø lufthavn den største veksten med 23,7 prosent.

 

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Samferdsel

Åpner fylkesveg for utfartstrafikk

Fylkesveg 32 i Åfjord kommune vil bli åpnet for utfartstrafikk i dag, onsdag.

Fylkesveg stenges for sprengning

Fylkesveg 715 ved Nordsetervatnet blir stengt natt til onsdag 24.mai.

Rasfarlig vei ledet til avlysning

Gruppen som de siste årene har stått bak det årlige sykkeldagen i Roan, har valgt å avlyse årets arrangement som skulle gått av stabelen 20. mai.

Større hurtigbåt kan bli løsningen på kapasitetsproblemene

Sør-Trøndelag fylkeskommune og AtB hadde onsdag et møte, hvor kapasiteten på hurtigbåttilbudet mellom Trondheim og Brekstad var tema.

Skal se på mulighetene for å øke hurtigbåt-kapasiteten

De siste månedene har pendlertilbudet på strekningen Trondheim – Brekstad hatt en rekke tekniske problemer, noe som har medført for liten kapasitet, kanselleringer og busstransport i stedet for båt.