Klokka 12.26 onsdag fikk politiet melding fra en sjåfør som hadde truffet et rådyr på fylkesvei 715 i Haugsdalen i Rissa. Dyret var dødt. Klokka 17.24 samme dag var det melding om nok en påkjørsel av rådyr – denne gangen i Sørdalen i Åfjord. I det tilfellet er det usikkert om rådyret ble skadet, da det stakk fra stedet. I begge de nevnte tilfellene ble viltnemnda varslet.

LES OGSÅ:* Hjort på grillen og ruskontroll -Fosna-Folket* Rådyr ble drept – elg stakk av -Fosna-Folket* Fem rådyr og én løshund -Fosna-Folket

50 i januar

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt sier det har vært ekstremt mange ulike meldinger om vilt i løpet av januar.

– Vi har 54 meldinger som har med dyr å gjøre. Et lite mindretall handler om blant annet løshunder, mens hele 50 dreier seg om i all hovedsak påkjørte rådyr og elg.

– Mye hjortevilt er nå på vandring etter mat etter en lang vinter, advarer Rune Halvorsen. Foto: Snorre Berg

– All grunn til å være årvåken

– Det er all grunn til å ferdes med varsomhet med andre ord?

– Ja, det er all grunn til å være årvåken. Vi er nå inne i februar, og det er tradisjonelt sett ikke færre sammenstøt med vilt i den måneden. Mye hjortevilt er på vandring etter mat etter en lang vinter, sier Rune Halvorsen.