Fylkesvei 241 fra Viklemkrysset i Brekstad sentrum til Garten er endelig forkjørsvei. Den oppmerksomme bilfører har fått med seg at skiltmyndighetene har montert både vikepliktskilt og forkjørsveiskilt på den mils lange strekningen.

– Alle skilt er nå satt opp, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien, Statens vegvesen.

Fylkesvei 241 mellom Viklemkrysset og Garten er nå forkjørsvei. Foto: Erik Eikebrokk

Høringsrunde

Siden Statens vegvesen fremmet sitt forslag har saken vært ute på høring. Ørland kommune leverte sin godkjennelse i et brev datert 6. oktober. 19. desember samtykket også Fosen lensmannsdistrikt i reguleringen.

Dermed er fylkesveien endelig forkjørsvei.

– Vedtaket er gyldig fra den dato skiltene er oppsatt og avdekket, ifølge skrivet fra Statens vegvesen.

Allerede i november skulle de nye skiltene vært på plass.

Den milelange veien fra Viklem til Garten blir endelig forkjørsvei. Foto: Statens vegvesen

Vil unngå tvilstilfeller

Det er Ørland kommune som har ønsket forkjørsvei på fylkesveien fra Viklemkrysset i Brekstad sentrum, til veiens ende på Garten. Det ble senest stadfestet i kommunens trafikksikkerhetsplan, som sist ble revidert i 2016.

– Forkjørsregulering medfører at trafikkreguleringen i større grad blir tilpasset kjøremønsteret trafikantene har. Undersøkelser viser også at forkjørsregulering i hovedsak medfører en reduksjon i antall ulykker, sier Alexander Larssen, avdelingsingeniør i Statens vegvesen.

I notatet til høringen skriver Statens vegvesen at Vegdirektoratet ønsker at veier som klart fremstår som forkjørsveier blir regulert deretter. Det skjer for å unngå enhver tvil om vikepliktsforhold og om høyreregelen er gjeldende.