Klokken 15.05 lettet lettet ATR-flyet, med kjennetegnet LY ARI, fra Ørland lufthavn for første gang.

– Det var en fantastisk fin tur. Det som var så bra at det var stort og fint innvendig, og det var mindre flydur enn i det forrige flyet. Landing og takeoff gikk helt fint, og det var en behagelig tur. Flere seteplasser er det også, så dette ser jeg veldig positivt på, sier Odde til Fosna-Folket.

Én time

Ifølge Odde tok returen fra Gardermoen til Ørlandet nøyaktig én time. Dette var andre gang at varaordføreren testet ut flyruta.

– Jeg var med på den forrige jomfruturen også, med FlyViking. Så dette var viktig å få med seg.

Etter romjulas sjokkbeskjed om at FlyViking avvikles etter bare få måneder drift, har fremtiden for flyruta mellom Ørland og Oslo virket uklar.

– Jeg setter pris på at FlyViking greide å opprettholde ruta uten stans i tilbudet, sier Odde.

Økonomisjef Johan Mervik (til venstre) og Andreas Røe, fra FlyViking, var fornøyd med jomfruturen. Foto: Skjalg Ledang, Ørland kommune

Nytt selskap

FlyViking skal etter planen avvikles, og et nytt selskap skal etableres. Navnet på dette selskapet er foreløpig ikke klart, ifølge Odde.

– For oss som har jobbet med det var avviklingen en skuffelse der og da, men da vi snakket med ledelsen i FlyViking og hørte hvordan de tenkte om fortsettelsen, så gikk skuffelsen raskt over, sier Odde.

Da flyet tok av fra Ørland lufthavn var kraftig vind under oppseiling.

– Det blåste godt da vi landet, men vi merket ikke noe til det.

Finn Olav Odde (til venstre) boarder flyet før takeoff. Foto: Skjalg Ledang, Ørland kommune

Bedre tilbud

Det nye ruteflyet er større enn det gamle. Det betyr sju plasser mer, samt muligheten til å servere mat underveis i flygningen.

– Hovde gård er i dialog med det nye selskapet om å stå for matserveringen på flyet, sier Odde.

– Så får vi håpe at de som flyr nedover til Oslo får frokost om bord, og at de som flyr hjem fra Gardermoen får middag om bord.

Odde understreker viktigheten av at lokalbefolkningen fortsetter å benytte seg av fly-ruta. Og med de lokale, mener han også Forsvarets personell.

– Nå håper jeg at det nye selskapet får på plass en avtale med Forsvaret om at også soldatene kan benytte tilbudet. Sånn som det er i dag, reiser de til Værnes med hurtigbåt og flybuss, sier Odde.