Fylkesutvalget i Trøndelag skal i dag tirsdag behandle hvordan man skal forholde seg til denne stengingen.

LES OGSÅ:* Slik blir den nye ferjekaia -Fosna-Folket* Utelukker ikke forsinkelser med ny ferjekai -Fosna-Folket* Dette blir trolig løsningen når fergesambandet stenger -Fosna-Folket* Enstemmig vedtak for å styrke Garten - Værnes

Frykter for kaos

I innstillingen til vedtak står å lese at man ikke skal styrke andre samband.

Dette får Gunnhild Tettli, leder i Ørland Arbeiderparti, til å reagere kraftig.

– Jeg frykter for kaos for både pendlere, næringsliv og andre reisende, hvis man ikke setter inn tiltak. Vi er også ganske forundret over at fylkeskommunen ikke har sendt dette ut på høring til Ørland kommune, sier Tettli til Fosna-Folket.

Illustrasjonsbilde fra fergesambandet Brekstad - Valset. Foto: Terje Dybvik

Alternativene

Alternativene man har til å forsterke, går på å overføre trafikken til Garten – Værnes, alternativt kjøre rute på Brekstad – Værnes.

– Jeg er usikker på hva som er det beste alternativet. Brekstad – Værnes vil medføre en overfartstid på hele 75 minutter og færre avganger, så jeg tror Garten – Værnes hadde vært det beste. I og med at vi ikke en gang er hørt i denne saken, så er det vanskelig å tilkjennegi et godt alternativ. Å bare henvise alle til sambandet Flakk – Rørvik holder ikke mål, mener Gunnhild Tettli.

Håper på ny innstilling

Ørland Ap har vært i kontakt med fylkespolitikere om denne saken, men er usikker på om de vil nå gjennom.

– Det gjenstår å se, men vi håper på at det kommer opp en annen innstilling under møtet som resulterer i et annet vedtak enn det man nå legger opp til, sier Gunnhild Tettli.