Klokken 06.32 søndag morgen meldte politiet på Twitter at et mindre steinras hadde gått ved Ryssdalen i Åfjord. Én time senere (klokken 07.30) varslet Vegtrafikksentralen at veien var åpen igjen, etter at en hjullaster hadde ryddet veien.

– Det er en kjent sak at dette er et rasfarlig område, men det er ingen akutt fare nå, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien i Statens Vegvesen, til Fosna-Folket.

Åpnet

Sammen med entreprenør vurderte Vegtrafikksentralen det slik at veien kunne åpnes igjen uten at det var nødvendig å sende geolog til stedet, eller gjøre andre sikringstiltak.

– Det kommer geologer for å sjekke stedet nå. Vi ser ingen akutt rasfare, derfor ble ikke dette iverksatt umiddelbart, sier Lien.

Arbeidet med ny vei i området er akkurat påbegynt. Ifølge Lien var det mellom én og to kubikk stein som raste ned og ut i veien.

– Det er vanskelig å si om steinene har rullet via grøfta eller rett ned på veidekket. Men vi har sett et sår etter stein i veien.

Ny vei

Det er fra toppen av Ryssdalen og til Herfjord at det blir bygd ny vei. Dagens fylkesvei 723 er svært rasutsatt, og ny vei er derfor svært etterlenget.

– Det er en av årsakene til at det bygges ny vei, på grunn av at dette er et rasfarlig veistykke. Det er mye sikring der fra før, og forholdene er ikke verre nå enn det har vært, sier Lien.