Planen, som ikke minst inneholder prioriteringer av tiltak på veinettet, er gjeldende for tidsperioden 2015 – 2020.

Konklusjonen

Det har vært en grundig gjennomgang i trafikksikkerhetsutvalget av trafikkfarlige steder og strekninger i kommunen. I stikkordsform er konklusjonen at veiene er smale og svinget, svært rasutsatt og hindrer daglig drift i blant annet skole og barnehage. Det mangler videre gang- og sykkelvei de fleste steder og at det smale bruer og dårlig sikt.

Prioriteringslista

Rassikring er høyest prioritert i forslag til trafikksikkerhetsplan, som ellers har satt opp følgende liste når det gjelder fylkesveiene.

Rassikker vei Nesvalen – Roan:

Veien mellom Nesvalen og Roan er smal, svingete og svært rasutsatt. Veien i Hundstien har nett for å hindre isras, men det er løse masser både i fjellsida og i form av andre løsmasser som kan rase ut. På nordsida av Berfjorden er bergarten svært løs, og det er steinsprang ukentlig langs denne strekninga.

Rassikker vei Roan – Sumstad:

På denne strekningen er det store stigninger og mange fjellskjæringer med løse stener pluss at det stort sett hele strekningen er bratte fjellsider med løse partier som kan rase ut. Enkelte steder kan det også rase ut løsmasser. Hele denne strekningen er svært rasutsatt, og på sikt vil en alternativ vei være samfunnsmessig lønnsom.

Rassikker vei FV 715 Trolldalen:

Her er det løst fjell i skjæring øverst i Trolldalen.

Gang- og sykkelvei Sør-Roan skole — Hongsand kai:

Eksisterende vei er svært smal og det er behov for gang- og sykkelvei for å skjerme gående og syklende fra annen trafikk. Gang- og sykkelvei vil også tilrettelegge for trygg ferdsel for skolebarn.

Som den eneste skolen i Roan mangler Brandsfjord skole gangfelt ved skolen. Foto: Terje Dybvik

Gang- og sykkelvei fra Brandsfjord skole til avkjørsel fra fv 715 til Hopstad:

Som den eneste skolen i Roan mangler skolen gangfelt ved skole. Med 60 kilometer i fartsgrense ser man behovet for at noe må gjøres før det skjer en alvorlig trafikkulykke. Veien forbi Brandsfjord skole er en gjennomfartsvei, med mye tungtransport og trailere forbi hver eneste dag.

Gang og sykkelvei Brandsfjord skole — Hoffstad boligfelt:

Dette tiltaket vil tilrettelegge for trygg ferdsel for skolebarn og andre. Gang- OR sykkelvei Tusseladden barnehage — Roan sykeheim; Eksisterende vel er svært smal og til dels uoversiktlig. Det er behov for å skjerme gående og syklende fra annen trafikk. Breddeutvidelser fylkesveien

Biler kan knapt møtes

Det legges ellers til at det er mange svært smale partier på fylkesveiene der store biler knapt kan møtes. Det er derfor stort behov for breddeutvidelse. I tillegg er det generelt et stort etterslep på vedlikehold av fylkesveier i Roan.