Politiet har så langt ikke godt noe nærmere inn på mulig årsak til dødsulykken søndag morgen. Strekningen er en av tre parseller på fylkesvei 715 mellom Nordmelandsfossen og Nylandet som skal utbedres.

- Vi skal lyse ut anbudet før jul i år. Planen er at veien skal åpnes for trafikk en gang i 2018 eller 2019. Det skal totalt brukes 230 millioner kroner på de tre veiparsellene. Ved Nordmelandsfossen skal veien legges på baksida slik at vi får bort de skarpe svingene, sier daglig leder Knut Sundet i Fosenvegene.

Høring ferdig

Planen har allerede vært ute på høring, hvor fristen gikk ut ved siste årsskifte. Total lengde på ny veg er på nesten tre kilometer.

«Nordmelandsfossen – her foreslås det å lege vegen i ny trase. Vegen blir ikke så bratt som i dag, den trekkes vekk fra drivet fra fossen og svingene blir ikke så skarpe»,

står å lese i planen.

Dette er detaljtegningene for utbedring ved Nordmelandsfossen. Kart: Statens vegvesen

Trang og svingete

Akkurat punktet ved Nordmelandsfossen er tatt opp i Osen kommunes Trafikksikkerhetsplan for 2016 – 2018. For når det gjelder fylkesveiene står Nordmelandsfossen som punkt: 4.3.3.:

«FV715 er trang og svingete ved Nordmelandsfossen, og spesielt på vinters tid er den trafikkfarlig. Det er fjellskjæring på oversiden og bratt helning mot elva på nedsiden av vegen.»

Fylkesvegene ligger utenfor kommunens myndighetsområde, men de viktigste trafikksikkerhetstiltakene på fylkesvegen gjennom kommunen er likevel opplistet.