Fiskeriminister Per Sandberg har lenge vært skeptisk til bomveiprosjektet Fosenvegene, noe han klart uttrykte som 1. mai-taler på Fosen både i 2012 og 2013. I fjor vår gjentok han sin skepsis til veiprosjektet, og sa til Fosna-Folket at Fosenvegene etter hans mening er Norges dummeste bomveiprosjekt når det kommer til finansieringen.

- Staten burde betalt

- Staten burde tatt regninga for oppgraderingen av veien i Fosen – ikke bilistene, sa den frittalende FrP-veteranen i april 2015.

Etter et knapt år som fiskeriminister er Sandberg tydelig på at infrastruktur er en utfordring dersom blå sektor skal utvikles til «den nye oljen» for Norge. Sandberg, som har lang fartstid som samferdselspolitiker, er tydelig på at det må til en massiv investering i blant annet veinettet dersom potensialet i blå næringer skal utnyttes i den målestokk det synes å være bred politisk enighet om.

Vil bidra til nedbetaling

- Jeg mener fortsatt at Fosenvegene er Norges dummeste bomveiprosjekt, sa Sandberg da han tirsdag besøkte Ørland og Bjugn.

Samtidig ga han et håp om at Stortinget gjennom neste års statsbudsjett kan bidra til å lette nedbetalingen av bomveiprosjektet i Fosen.

- Regjeringen ønsker å bruke 500 millioner kroner i statsbudsjettet neste år til betaling av bomveiprosjekt, og i denne forbindelse er Fosenvegene nevnt, forteller Sandberg til Fosna-Folket.

Vil heller ha mer vei

Sekretariatsleder Vidar Daltveit i Fosen regionråd sier i en kommentar at han er enig med Sandberg i at staten gjerne kunne bidratt med flere kroner til veibygging i Fosen, men er dypt uenig i Sandbergs beskrivelse av prosjektet Fosenvegene. - Fosenvegene er et veldig bra bomveiprosjekt, og det tror jeg også næringslivet er enig med meg i, sier Daltveit. Han viser til at prosjektet i dag, før det er ferdig, har ført til en bedring av veistandarden i Fosen.- Dersom staten vil bidra med flere penger til Fosenvegene så kan det enten bidra til raskere nedbetaling av prosjektet eller vi kan bygge mere vei, sier Daltveit.- Hva vil du foretrekke?- Mere vei!

HAR DU LEST DENNE? - Nå blir det mye gode veier på Fosen

- Fosenvegene er et veldig bra bomveiprosjekt, mener sekretariatsleder Vidar Daltveit i Fosen Regionråd. Arkivfoto