Planene om å bygge ei rundkjøring ved Sæterfjæra på fylkesvei 710 i Botngård i Bjugn ble først lansert tilbake i 2009 i forbindelse med prosjektet «Den grønne landsbyen ved fjorden». Nå kan mulige synergieffekter fra Fosenvegenes arbeid bidra til å realisere planene.

Halverer prisen

I et brev til Sør-Trøndelag fylkeskommune skriver nemlig Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) at det vil være en samfunnsøkonomisk gevinst dersom bygginga av ny rundkjøring kan kombineres med arbeidet Fosenvegene utfører på fylkesvei 710 mellom Krinsvatn og Brekstad.

Ifølge Undertun anslår Fosenvegene at dette vil halvere prislappen på rundkjøringa, som foreløpig er estimert til å bli på cirka fem millioner kroner.

Sentrumsutvikling

«Dette er en samfunnsøkonomisk gevinst vi, etter vårt skjønn, ikke kan la være å realisere», skriver ordføreren i anmodninga til fylkeskommunen.

Bakgrunnen for at kommunen ønsker rundkjøring ved Sæterfjæra er både av hensyn til gående og syklende, samt betydningen den vil få for sentrums- og næringsutviklinga. Det er blant annet planlagt å bygge et kjøpesenter på om lag 12 000 kvadratmeter i samme område.

Bidrar med to millioner

Ei rundkjøring her vil også redusere antall elever som har behov for skoleskyss på grunn av farlig skolevei, skriver ordføreren i brevet.

I brevet skisseres det et spleiselag der Bjugn kommune forskutterer for fylkeskommunens andel. Det er tenkt at kommunen, sammen med lokalt næringsliv, bidrar med to millioner kroner, og at fylkeskommunen skal betale tre millioner kroner.

«En endelig kostnadsdeling og tiltaksvurdering må finne sted når prosjekteringen er ferdigstilt», skriver Undertun.