Men i år har man i Osen valgt en annen dato.

– Gratis for alle

– Vi skal av praktiske årsaker ha hovedarrangementet onsdag 19.oktober, forteller Geir Eide, som er psykisk koordinator i Osen.

I år har man gjort en vri på arrangementet.

– Vi legger opp til en tur med MS Osenfjord til Skjærvøya. Dette blir en gratistur åpen for alle, hvor foredraget «Kan livet forandre seg?» står på programmet, opplyser Eide.

Skjærvøya

Selv om hovedarrangementet er lagt til kommende uke, ble det i Osen også markert på den offisielle dagen med stands på butikkene.

Skjærvøya vest for Osen sentrum, er av de større bebodde øysamfunnene i Fosen uten fastlandsforvindelse. Det bor rundt 20 fordelt på Indre- og Ytre Skjærvøya. På det meste bodde det rundt 150 her ute.

Mental Helse

Ifølge Wikipedia ble Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10.oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Dagen markeres i over 150 land jorden rundt.

Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge i samarbeid med Helsedirektoratet. Men det er alle de frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med arrangementer år etter år.