Mandag var de to på besøk i Ørland og Bjugn. Et av punktene på programmet var en orientering om status for nytt ferjeleie på Brekstad. Kierulf la ikke skjul på at han likte planen om å flytte ferjeleiet på en måte som frigjør areal i sentrum, samtidig som ferjetrafikken også ledes bort fra sentrum av kystbyen.

- Vinn - vinn

- Jeg har stor sans for kommunens løsning. Dette blir vinn-vinn, sa Kierulf etter at ordfører Tom Myrvold (H) og avdelingsleder Thomas Engen i Ørland kommune hadde orientert gjestene om løsningen kommunen har lagt inn i sentrumsplanen for Brekstad.

LES OGSÅ: Anbefaler umiddelbar bygging av nytt ferjeleie

Dagens ferjekai på Brekstad er preget av store skader. Ordfører Myrvold gjorde det klart at Ørland kommune ikke kan akseptere en situasjon der ferjesambandet må stoppes mens man utbedrer dagens ferjekai. Han viste til at dette vil være uakseptabelt også for ferjeavhengige aktører innen næringslivet i regionen, ikke bare i Ørland.

Før de dro videre til neste post på programmet så lovte både Kierulf og Angell Gimse å jobbe for at et nytt ferjeleie kan realiseres så snart som mulig.