Hun får støtte av beboere i området der det er planen at skolebussene skal kjøre for å slippe av og hente elever. Løsningen som kommunen har landet på innebærer at de vil få skolebussene så godt som inne i hagen, samtidig som de viser til at adkomstveien Tyrs vei i utgangspunktet er dårlig egnet for daglig trafikk med store kjøretøy.

Trivsel og økonomi

- Vi mener veien er for smal samtidig som det må bygges ny vei for at bussene skal kjøre ut igjen. Det går på bekostning av trivselen for oss beboere. I tillegg må den løsningen som ligger inne i skoleplanen bli svært kostbar for kommunen, sier beboerne Knut Sørgjerd, Ivar Amundal og Svein Rø.

De får støtte av kommunestyrerepresentant Gunnhild Tettli (Ap). Hun mener dagens bussholdeplass ved Ørland ungdomsskole må være mulig å benytte også for elevene som skal til den nye barneskolen. Fra holdeplassen går det i dag en gang- og sykkelvei rett ned til tomta for den nye barneskolen.

Sikkerhet i fokus

- Det er sikkerheten til ungene vi er mest opptatt av, sier Tettli. Selv om færre elever vil ha krav på skoleskyss når det bygges ny skole i sentrum av Brekstad, så har hun fått opplyst at antall busser blir omtrent det samme som i dag. Samtidig peker hun på at nettopp Tyrs vei vil være det naturlige valget for mange elever som går eller sykler til den nye skolen, og at det dermed vil være uheldig at også skolebussene skal kjøre i den samme veien.

- Fra dagens holdeplass kan ungene gå bare en kort avstand på dagens trygge gang- og sykkelvei, sier Tettli. Dagens bussholdeplass er tenkt omgjort til parkeringsplass, men Tettli mener det må finnes alternative løsninger for å øke antallet parkeringsplasser i området.

Fremmer forslag

Når kommunestyret torsdag behandler planen for den nye skolen vil Tettli fremme forslaget om å bruke dagens holdeplass for busser. Hun mener en slik endring ikke trenger å forsinke prosessen med bygging av ny skole. Da hun tidligere fremmet sitt forslag i planutvalget fikk hun ikke flertall for dette, men nå håper hun kommunestyret vil lande på et annet syn på saken.

Får støtte

- Vi støtter forslaget fra Tettli, alternativt ber vi om en rundkjøring ved den nye skolen som gjør at bussene også kan kjøre ut gjennom Tyrs vei, sier beboerne Sørgjerd, Amundal og Rø.

Beboerne Knut Sørgjerd, Ivar Amundal og Svein Rø ber kommunen velge en annen løsning for trafikken med skolebusser. Foto: Skjalg Ledang
Beboere i området mener denne vegen er dårlig egnet for trafikk med skolebusser. Foto: Skjalg Ledang
Fra dagens busstopp blir det omlag 200 meter å gå langs denne gangveien til den nye barneskolen. Foto: Skjalg Ledang