– Regjeringen prioriterer å forbedre og fornye veinettet vårt. Nå bidrar vi til at fylkesvei 723 i Åfjord kommune i Sør-Trøndelag kan sikres mot ras tidligere enn planlagt gjennom et forhåndstilsagn om midler. Når Statkraft planlegger å tilrettelegge infrastrukturen i området i forbindelse med vindkraftutbygging, ønsker vi å bidra til at vi kan koordinere det med øvrig oppgradering av veinettet. Derfor vil regjeringen bidra til et spleiselag, uttalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i den utsendte pressemeldinga.

– Var aldri tanken

I ettertid har flere lurt på hvor de resterende 90 millioner kronene som trengs for ny vei skal hentes.

– Det var aldri tanken at vi skulle dekke hele dette prosjektet, som vel å merke er en fylkesvei. Vår pott til spleiselaget er satt etter råd fra Statens vegvesen. Så får Sør-Trøndelag fylkeskommune og Statkraft finne inndekning på resten.

– Kunne ikke Staten tatt hele dette løftet?

– Det ville nok skapt stor debatt i forhold til andre høyere prioriterte oppgaver. Selv om denne fylkesvei 723 står på topp av prioriterte oppgaver for Sør-Trøndelag, så står den som nummer fem på lista i regionen. Vindkraftutbygger vil ha besparelser på å gå inn i dette prosjektet, kontra andre løsninger.

– Ulike kalkyler

– Det står fortatt mange millioner kroner igjen for å få til fullfinansiering …

– Der har blitt operert med flere beløp i forhold til 723, hvilket tilsier at det trolig er noe å hente på å se nærmere på hva som er lagt inn i de ulike kalkylene. Det er kanskje en rimeligere løsning å finne. Uansett er 150 millioner kroner fra oss en vesentlig stor sum, og det bør være mulig å få en til en dekning på sluttregninga, framholder Ketil Solvik-Olsen overfor avisa.

– Urettmessig mye kritikk

Fylkestings- og lokalpolitiker Gunnar Singsaas (Frp) reagerer også på kritikken de har fått.

– Det har vært urettmessig mye kritikk, føler jeg. Vi har fått til noe kjempepositivt, som langt på vei betaler regninga for nye fylkesvei. Nå får vi sy sammen den pakken som trengs, så skal dette gå i mål, mener Singsaas.

– 150 millioner kroner fra oss en vesentlig stor sum, og det bør være mulig å få en til en dekning på sluttregninga, framholder Ketil Solvik-Olsen overfor Fosna-Folket. Foto: NTB scanpix