Dagens bølgevarslingstjeneste skal bli landsdekkende, slik at sjøfarende langs hele kysten skal kunne hente ut varsel om bølgehøyder og farlige bølger i spesielt utsatte områder, opplyses det om fra Kystverket.

– Øker sikkerheten

‒ God og sikker bølgevarsling bidrar til å øke sikkerheten for skipstrafikken langs norskekysten. At fartøy kan planlegge sin seilas ut fra reelle bølgeforhold i sann tid og frem i tid er en ettertraktet og nyttig tjeneste for sjøfarende som seiler på kysten i all slags vær, uttaler regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.

SE OGSÅ: Direkte til bølgevarslingstjenesten på BarentsWatch her!

Bølgevarslingstjenesten, som presenteres via BarentsWatch, er tilpasset sjøfarende. Den er spesielt rettet mot hurtigbåt- og ferjetrafikk, men den er også nyttig for andre som ferdes langs kysten. Som fritidsbåter og fiskeriflåten.

Nye bølgemodeller

Når rammeavtalen er på plass skal Kystverket Vest se nærmere på hvilke områder og skipsleder som skal prioriteres først i innovasjonsprosjektet. Utviklingen av nye bølgemodeller starter til høsten.

‒ Vi har gode erfaringer med Uni Research Polytec fra tidligere samarbeid. Det at vi kombinerer vår felles kompetanse innen teknologiutvikling gir et godt grunnlag for nyttige varsler og økt sjøsikkerhet for skipsfarten, legger John Erik Hagen til.

Illustrasjonsbilde fra fergesambandet Brekstad - Valset. Foto: Terje Dybvik