- Flyselskapet driver trening på landings- og innflyvningsprosedyrer, opplyser presse- og informasjonsrådgiver ved Ørland hovedflystasjon, Sigurd Tonning-Olsen, til Fosna-Folket.

Boeing 737-800

Fosna-Folket har fredag formiddag fått flere henvendelser fra folk som har observert Boeing 737-800-flyet fra Norwegian kretsende over Ørlandet.

Flyet, der Theodor Kittelsen preger halen, kom gang på gang inn for landing fra sør. Etter å ha satt hjulene på rullebanen over strekning på en del hundre meter satte det snuten til værs og dreide vest og deretter sørlig, før det på nytt snudde og kom inn for landing.

Ingen Norwegian-rute i sikte

- Dette er altså ikke Norwegian som bereder grunnen for en direkterute fra Fosen til sydligere himmelstrøk?

- He, he. Nei det er nok ikke det, sier Tonning-Olsen, som ser at det ville vært en lokal nyhet av dimensjoner om så hadde vært tilfelle.

Flyet som er prydet med portrettet av Theodor Kittelsen har 186 seter i kabinen, og er ett av de nærmere 100 flyene av typen 737-800 som inngår i Norwegians, eller Norwegian Air Shuttle som er selskapets fulle navn, flåte.

Som på alle Norwegians fly så er det en kjent skandinav som pryder halen. På flyet som kretset over Ørland var det Theodor Kittelsen. Foto: Skjalg Ledang
Pilotene ombord i Norwegian-flyet på stø kurs mot rullebanen. Foto: Skjalg Ledang