Det  var i forkant av dagens fylkestingsmøte i Botngård at leder Karin Bjørkhaug (KrF) i komité for infrastruktur åpnet veska for å overbringe den gode nyheten til ordføreren i vertskommunen for dagens fylkestingsmøte.

- Jeg har en god nyhet

- Jeg har en god nyhet, sa Bjørkhaug. Et mindreforbruk har ført til at fylkeskommunen har 42 millioner disponible kroner som skal brukes til fast dekke og forsterkning av veier i fylket.

I dag må tungtransport til blant annet Marine Harvest på Valsneset ta høyde for begrensninger i akseltrykket på den aller siste strekningen fra Botngård og fram til industriområdet. Nå er håpet at denne begrensningen skal opphøre i løpet av året, slik at det blir 10 tonn akseltrykk og 60 tonn totalvekt også på denne strekningen.

Tverrpolitisk enighet

- Det er tverrpolitisk enighet om bruken av disse midlene, forteller komitéleder Bjørkhaug.

Det er politikerne som har bestemt formålet for bruken av de udisponerte midlene, mens administrasjonen foretar selve disponeringen av pengene.

Får skryt fra Ogne

Direktør samferdsel i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Erlend Solem, sier at det er satt av 5,5 millioner kroner til arbeidet med å utbedre fylkesvei 721 i Bjugn. Han forklarer at det ikke er snakk om bygging av ny vei, men at man skal utbedre de punktene av veien som er årsak til dagens begrensninger i akseltrykk.

- Jeg vil skryte av Karin, Erlend Oddveig dette er viktig både for Marine Harvest og videre utvikling av industriområdet på Valsneset, avslutter ordfører Undertun.

HER SLITER DE OGSÅ MED VEIEN: «Bedrifter og arbeidsplasser står i fare»

Marine Harvest er blant næringsaktørene på Valsneset som vil nyte godt av oppgraderingen av akseltrykket på fylkesvei 721. (Arkivfoto)