I den nyeste ruteoversikten vises imidlertid de samme rutetidene som før.

Ut 2016

- Ja, tilbudet Garten – Storfosna blir som det har vært, etter at Ørland kommune har gått inn med et økonomisk bidrag, sier Harald Storrønning, plan- og driftssjef i AtB.

- Fra 2017 er det mer usikkert?

-  Ja, da må tilbudet gjennomgås på ny ut i fra det økonomiske grunnlaget. AtB befinner seg i og bruken av tilbudet. AtB er etter avtalen med Sør-Trøndelag fylkeskommune ikke pålagt samfunnsansvar, det er det politikerne og fylkesadministrasjonen som må ta. Vi må drive ut i fra det vi har til rådighet å drive for, men skal informere om planlagte endringer 30 dager før, sier Harald Storrønning.

Enstemmig vedtatt

Det var tidligere denne måneden at formannskapet i Ørland behandlet denne saken. Ordførerens innstilling til vedtak ble enstemmig vedtatt:

«1. Formannskapet bevilger 350.000 kr til kjøp av tjenester fra AtB for å unngå redusert rutetilbud Garten-Storfosna. Bevilgningen forutsetter at rutetilbudet som var før 4.4.2016 blir gjeninnført og opprettholdt ut 2016.

2. Tiltaket finansieres av kommunalt mindreforbruk i 2015.»

- Rutetilbudet fra 2017 må gjennomgås på nytt, sier Harald Storrønning, plan- og driftssjef i AtB. Foto: Berit Buran Juul