Da sjåføren tirsdag formiddag ble stoppet med en lastebil som ikke kunne vise til gjennomført EU-kontroll viste inspektør Harald Ekremsæter i Statens Vegvesen ingen nåde. Med bormaskina gikk han effektivt løs på skruene som holdt skiltet på plass, og sekunder senere var bilen skiltløs.

45 tungbiler

Omlag 45 tungbiler ble i løpet av tirsdag morgen og formiddag stanset i kontrollen som Statens Vegvesen gjennomførte i samarbeid med politiet. I tillegg kontrollerte politiet en hel del personbiler i løpet av kontrollen.

- Ikke så verst, sier inspektør Nina Pedersen i Vegvesenet når status gjøres opp. De tunge kjøretøyene ble kontrollert for vekt av last, teknisk tilstand og dokumenter. To tunge kjøretøy ble avskiltet.

- Ble lettere og lettere

I løpet av kontrollen ble mange kjøretøy som driver massetransport i Ørland kontrollert i forhold til vekt.

 SE DENNE: Kjørte med 5000 liter stor dieseltank uten godkjenning

- Lassene ble lettere og lettere, sier inspektør Pedersen og smiler. Hun forklarer at ved slike kontroller går ryktet gjerne raskt i lokalmiljøet, slik at de som driver lokal transport nok er klar over at de kan bli kontrollert for mulig overvekt.

Dukker opp igjen

- Vi utstedte et par gebyrer for overvekt og fem for tekniske mangler, sier Nina Pedersen. Før hun sammen med kollega Ekremsæter satte kursen tilbake mot basen på Sandmoen ved E6 sør for Heimdal lovte hun at inspektørene snart vil dukke opp igjen ett eller annet sted i Fosen.

Vegvesenet og politiet samarbeidet om tirsdagens kontroll. F.v. inspektør Nina Pedersen, politibetjent Anders Dalsaune og inspektør Harald Ekremsæter. Foto: Skjalg Ledang
Fra sitt mobile kontor har inspektør Nina Pedersen online tilgang til data om kjøretøyene som kontrolleres. Foto: Skjalg Ledang