- Vi har fått beskjed fra entreprenøren om hendelsen med en stein i veibanen ved Skiftkrokan. Vi har bedt entreprenøren gå gjennom sine rutiner for lasting og sikring av last og komme tilbake til oss før lunsj i dag, sier prosjektleder for arbeidet med ny fergekai på Brekstad, Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Torsdag morgen falt en stor kampestein av en lastebil ved rundkjøringen på Skiftkrokan mellom Brekstad og Opphaug.

- Rett bak

- Det så ut som en isoporklump. Steinen falt og beveget seg mye. En bil passerte i den andre kjøreretningen noen sekunder før. Jeg fikk stoppet en annen lastebil så vi fikk stoppet trafikken, sier en som kom like bak og bevitnet hendelsen litt etter klokka åtte torsdag morgen.

- Vi prøvde å ta i steinen men den var ikke til å rikke. Sjåføren av den andre lastebilen som stoppet anslo at steinen veide kanskje 400 kilo, sier vitnet.

Flere hendelser

Det er stor massetransport mange steder på Fosen. I september fikk Roan-ordfører Einar Eian en stein gjennom frontruta. Da gikk en løpsk stein fra en lastebil gjennom frontruta, i nakkestøtta til Eian, gjennom nakkestøtta i baksetet og ut bakruta.

Operativ leder Hallgeir Stjern i Fosen politidistrikt sier at når en politipatrulje kom til stedet, hadde steinen allerede blitt fjernet fra vegbanen.

- Vi appellerer igjen om at de som kjører med last må sikre den på en forsvarlig måte. Vi kommer til å gå ut og ta kontakt med entreprenører som har oppdrag i området, sier Stjern.

- Det er stor trafikk på morgenen. I dette tilfellet gikk det heldigvis bra.

Mange store gjenstander

Prosjektleder Johnsen sier det er mange store gjenstander som skal transporteres til arbeidet med den nye fergekaia på Brekstad.

- Det er ikke bare stein, men også pælerør og andre store ting. Sikring av last må generelt følges nøye opp. Potensialet for uhell er til stede og det er stor trafikktetthet på stedet, men sånt skal ikke skje, sier han.

- Vi tar for gitt at last sikres på en forsvarlig og lovlig måte. I henhold til vegtrafikkloven har man plikt til å sikre last forsvarlig. Det skjer dessverre ting innimellom, men sånn skal vi ikke ha det, sier Johnsen.

- Enormt fokus

Anleggsleder Ketil Oksvoll ved Ottersbo pukkverk opplyser at kampesteinen er mye større enn maksstørrelsen på masse som kjøres ut fra pukkverket.

- Vi kjører ikke ut stein på mer enn 300 millimeter, eller 30 centimeter. Denne steinen kommer ikke fra pukkverket, sier han.

- Det transporteres mye masse i området av flere ulike entreprenører. Vi leverer masse til arbeid inne på flystasjonen. Før jul hadde vi en hendelse, og kalte inn 23 lastebilsjåfører til møte om sikring av last. Vi har et enormt fokus på dette, sier Oksvoll.

- Det er uhyre viktig å sjekke biler. Derfor har vi etablert egne plasser for å sjekke bilen både inne på flystasjonen og i tilknytning til pukkverket. Vi skal ha et oppfølgingsmøte om det arbeidet og fokus på temaet kommende tirsdag.

- Det er så mye trafikk i området og store masser. Det kan få katastrofale følger om ting går galt, sier Ketil Oksvoll.

Fosna-Folket har forsøkt å få en kommentar fra entreprenøren.