- De to bilene er totalskadd, som du ser. Vindretningen var gunstig. Det brant vekk fra huset. Vinden blåste bort den veien, sier politiførstebetjent Sturla Hoøen, som var innsatsleder på brannstedet lørdag morgen.

Politiet fikk melding om brann i en bil ved Vallersund i Bjugn lørdag morgen. Brannen spredte seg fra en bil til bilen ved siden av, like ved husveggen.

Reddet huset

Hoøen forteller at det var en ekstern melder i nærheten som meldte fra om brannen til nødetatene.

- Da brannvesenet kom på stedet var begge bilene i brann. Det er litt varmeskader på fasaden av huset, men huset berget, sier innsatslederen.

- Huseieren berget bra også. Det er ingen personskader, bare materielle skader, sier Hoøen.

Store innsatsstyrker på stedet lørdag morgen. Foto: Jakob Ellingsen

Smeltet metall

Det er store krefter i sving under en bilbrann.

- Når det først tar fyr i en bil brenner det godt, varmt og fort, sier Hoøen.

- Metallet har smeltet enkelte steder på bilene. Så varmt er det.

I bilbranner er det mange ulike materialer som brenner. Derfor bruker brannstyrkene røykdykkerutstyr i forbindelse med slukkingen.

- Det er ikke så ofte det brenner i biler på Fosen. Det blir en giftig røyk når det brenner i bil. Beredskapen er bra og dette kan brannmannskapene godt, sier Hoøen.

Også metalldeler på bilene har smeltet som følge av de store kreftene og den høye temperaturen under brannen i bilene. Foto: Jakob Ellingsen

Stengt bro

Jøssundbrua er for tiden stengt. Fosen brann- og redningstjeneste har tatt sine forholdsregler, og har fordelt utstyr slik at de likevel kan komme raskt frem til alle steder i Bjugn.

- Beredskapen er god. Brannvesenet hadde ikke utfordringer med å komme på plass nær den stengte broen, sier Hoøen.

Ukjent brannårsak

Tidlig lørdag formiddag var brannårsaken foreløpig ikke kjent.

- Vi tar vurderinger i forhold til tekniske undersøkelser på stedet etter hvert, sier Hoøen like etter at slukningsarbeidet er ferdig og storparten av brannstyrkene på stedet er på vei vekk fra Vallersund.

- Vi har ingen spesifikke mistanker å gå etter på dette stadiet, sier politiførstebetjent Sturla Hoøen.