Det var i begynnelsen av september at Hammervoll på vegne av beboerne i Havnegata i Vanvikan tok kontakt med avisa i frustrasjon over at kommunen ikke gjorde noe. Verandarekkverket hos Hammervoll var så råttent at hun ikke torde å slippe unger utpå der.

LES OGSÅ:

Pill råtten rekkverk

Nytt til jul

- Nå er vi fornøyd. Alle de kommunale leilighetene får nytt rekkverk til jul. Og jeg er fornøyd med at det er såpass futt i denne kjerringa her at det skjedde noe, ler den spreke 91-åringen.

Hun påpeker at hun er påståelig, men mener det er viktig å stå på sitt for å få ting gjort.

I tillegg til flunkende nytt rekkverk har beboerne også fått skillevegger mellom verandaene.

- Det var det ikke da jeg flyttet inn så det kostet jeg selv på for å få det litt mer privat. Nå har vi fått nye skillevegger også, sier Hammervoll.

Vannlekkasje

Beboerne i første etasje i det toetasjes leilighetskomplekset skal også slippe å bli plaget med at det renner vann ned fra verandaen over, slik det har vært tidligere.

Eneste minuset for Asbjørg nå er at hun ikke ser hurtigbåten midtfjords fra stuevinduet på grunn av skilleveggen som er mye høyere enn den hun hadde tidligere. Før pleide hun å sitte å følge med fra stua og gikk ikke ut før hun så båten komme når hun skulle på bytur.

- Nå må jeg gå ut på verandaen, men det spiller ingen rolle. Jeg er veldig fornøyd, smiler hun.

Byggeår

Leilighetene i Havnegata i Vanvikan er bygd i 2000 og da Fosna-Folket kontaktet Leksvik kommune i september fikk vi følgende svar:

- Vi er kjent med det råtne rekkverket, og har vært og sett på det. Arbeidere for å utbedre er bestilt, opplyser Rune Berg og påpeker at det ble gjort før avisa var på besøk hos Hammervoll.