Nå foreligger dommen fra Overskjønnet.

Blåkafeen ble som kjent ekspropriert fordi det ble planlagt ny fylkesveg 715 rett igjennom kafeen.

Ikke fornøyd med summen

Fosen tingrett behandlet erstatningssaken for eksproprieringen 7. september 2016. Slutningen den gang ble at Paul Jimmy Rødsjø fikk en erstatning på 900.000 kroner for Blåkafeen.

Rødsjø begjærte overskjønn 7. oktober 2016. Overskjønnet var begrenset til utmåling av erstatning etter salgsverdi samt rettens saksomkostninger.

Anker erstatningssummen

Overskjønnet ble gjennomført i Rissa rådhus 27. september, og i Trondheim tinghus 28. september i år. Partene møtte og avga forklaringer og det ble ført fire vitner.

Statens vegvesen mente at den fastsatte erstatningen etter tingretten skulle reduseres.

Tre takster

Paul Jimmy Rødsjø mente underskjønnet hadde for lav verdsetting etter alle de tre takstene som hadde vært holdt over bygningene.

Ved beregning av eiendommens salgsverdi er beliggenheten vurdert. Lagmannsretten vurderte at eiendommen ligger svært grisgrendt til, 30 kilometer fra Rissa sentrum. Noe lagmannsretten også konstaterte.

Loven forutsetter at retten ved en verdsetting skal legge vekt på de priser som er oppnådd ved omsetning av andre eiendommer som det er naturlig å sammenligne med.

Lagmannsretten påpeker at de er enige med vegvesenet i at det her ikke er enkelt å finne sammenligningseiendommer.

Ny erstatningssum

Lagmannsretten har kommet til, ut fra en skjønnsmessig vurdering av alle momenter og alle tre verditakster, at erstatningen for den eksproprierte eiendommen settes til 1.300.000 kroner.

I tillegg til erstatningssummen betaler Statens vegvesen Region midt saksomkostninger for lagmannsretten til Paul Jimmy Rødsjø ved advokat Varl Bore på 163.354 kroner.

Statens vegvesen betaler de lovbestemte utgiftene ved skjønnet.

Det gjøres oppmerksom på at et overskjønn bare kan ankes til Høyesterett på grunn av feil i rettsanvendelsen eller den saksbehandling som ligger til grunn for avgjørelsen. Ankefristen er én måned fra overskjønnet er forkynt.

LES OGSÅ:

Blåkafeen rives