- Jeg vil egentlig si at det er bedre tall enn forventet, sier administrerende direktør Heine Richardsen i Fly Viking.

Han forteller at flyselskapet har et belegg på over 40 prosent så langt, og at flyreisene på fredager og søndager har over 90 prosent fulle seter.

Gladnyhet

Richardsen sier Fly Viking følger passasjertallene fra uke til uke nå i startfasen.

- Det er veldig positive tall så langt. Det er svært gledelig for oss, og svært gledelig for fosninger at tilbudet brukes. Business er business. Om folk bruker tilbudet vil det være der. Om etterspørselen er større kan det bli flere ruter, sier han.

Firedobling

Lufthavnsjef Tor Sakariassen ved Ørland flystasjon kommer med de harde fakta.

Mellom 16. oktober og 1. november har 392 passasjerer fløyet fra Ørland til Gardermoen, og 402 personer har gjort reisen motsatt vei.

I 2016 var flyruta mellom Fosen og Oslo lufthavn drevet av Air Norway, og hadde i samme tidsrom 118 passasjerer som fløy fra Fosen til hovedstaden og 85 som har tatt turen motsatt vei.

Dette er en tilnærmet firedobling. Sakariassen ser to grunner til økningen i fosninger i lufta:

- Med langt lavere priser, er Fly Viking et attraktivt alternativ for private reisende, samtidig som kommunen tilbyr gratis parkering ved terminalen, sier lufthavnsjefen.

Oppgradering

Ørland kommune, som eier den sivile lufthavnen, har satset på å utvide kapasiteten ved terminalen i forbindelse med nytt og større fly og flytilbud som trafikkerer ruta mellom Norges hovedflyplass og Norges kampflybase.

I en pressemelding skriver Ørland kommune at man nå er i ferd med å ferdigstille store deler av oppgraderingsarbeidet ved lufthavnen.

- Nå venter vi på at lys og skilting skal komme på plass på parkeringsplassene, sier Sakariassen.

For tidlig

Fly Viking har vært klare på at dersom det er etterspørsel etter andre eller flere ruter fra Fosen og ut i verden, skal de vurdere endringer.

- Over jul tipper jeg vi har et godt bilde av volumet og behovet. Da kan vi vurdere endringer om vi ser at vi må kjøre på med ny kapasitet, sier Richardsen.

Flysjefen sier signalene så langt, og ikke minst bookingene for flyturer fremover er oppløftende.

- Tallene så langt betyr kanskje at vi har truffet et marked med et segment som har etterspurt et bedre flytilbud. Vi er svært fornøyde og ser fremover med optimisme. Vi håper fosnafolket også føler vi leverer et tilbud de vil ha, sier Heine Richardsen i Fly Viking.