Vi har sett på prisene for å fly til Oslo på en langweekend fra torsdag til søndag. Vil det lønne seg for rissværingene å benytte den nye ruta, eller blir totalkostnaden lavere med SAS eller Norwegian fra Værnes?

Utgangspunktet er én voksen person. Reiser man to, eller flere vil selvsagt totalkostnaden bli helt annerledes, det vil si rimeligere med ferje og dyrere med hurtigbåt og buss.

Langweekend

Et raskt søk på nettet der utgangspunktet er avreise torsdag 2. november med retur søndag 5. november viser ikke de helt store prisforskjellene på selve flyreisa mellom Flyviking og SAS, men Norwegian ligger godt under. Men så kommer det en del tillegg.

Vi har ikke valgt noe klokkeslett, kun dato og rimeligste billett. Avreise fra Ørland eller Værnes torsdag, og retur fra Oslo søndag.

Flybillettene

En tur-retur billett med Flyviking denne weekenden vil koste 1998 kroner Ørland-Gardemoen og tilbake.

For SAS vil rimeligste pris være 1898 kroner.

Norwegian kan tilby turen for 1398 kroner i sin lavpriskalender.

Men, for en som bor et annet sted i Fosen enn akkurat ved flystripa på Ørlandet kommer det en god del ekstra kostnader i tillegg.

Med bil til Værnes

Jeg tar her utgangspunkt i at jeg ikke har brikke, eller rabatt noen steder, men må betale full pris.

Bosatt i Rissa kan jeg velge å kjøre til Værnes. Det vil koste meg ferjebillett/bompenger Flakk-Rørvik på 488 kroner tur-retur.

Så får jeg bomstasjonene på turen til Værnes. Tre bommer, total bompengepris 146 kroner.

På Værnes må jeg parkere bilen i tre døgn.

Sandfærhus kan tilby uteparkering til 470 kroner for tre døgn.  Om jeg vil ha bilen i p-huset er rimeligste alternativ 480 kroner.

I tillegg kommer selvsagt bensin- eller dieselutgifter.

Totalpris SAS: 3002 kroner, pluss drivstoff.

Totalpris Norwegian: 2502 kroner, pluss drivstoff.

Hurtigbåt og flybuss

Jeg kan også velge å kjøre til Vanvikan og parkere gratis utendørs der.

Hurtigbåten fra Vanvikan til Trondheim koster 208 kroner tur-retur.

Flybussen Trondheim-Værnes for en voksenbillett koster 240 kroner tur-retur.

Totalpris SAS: 2346 kroner pluss drivstoffutgifter Rissa - Vanvikan.

Totalpris Norwegian: 1846 kroner pluss drivstoffutgifter Rissa - Vanvikan.

Hurtigbåt og taxi

Dersom jeg velger å fly fra Ørlandet kan jeg kjøre bil til Hasselvika og ta hurtigbåten til Brekstad. Parkering i Hasselvika er gratis. Hurtigbåten koster 172 kroner tur-retur og tar et kvarters tid.

For å komme fra hurtigbåtkaia på Brekstad og til flystasjonen må jeg ta taxi. Ved Ørland taxisentral får jeg opplyst at det koster anslagsvis 160 kroner på dagtid og litt over 200 kroner på kveld (én vei).

Totalpris 2490 kroner, pluss drivstoffutgifter Rissa - Hasselvika.

Flyvikings rute mellom Ørland og Oslo flys med en Dash 8 med 39 passasjerplasser. Foto: Jakob Ellingsen

Bil til Brekstad

Jeg kan også velge å ta bilen og kjøre til Brekstad. Da kommer bompenger på Krinsvatnet med i utgiftene med 146 kroner tur-retur.

Parkering på flyplassen er gratis.

Totalpris 2144 kroner, pluss drivstoffutgifter Rissa - Ørland.

I tillegg til er det noe som heter at tid er penger. Det er vel liten tvil om at det er mye kjappere for en rissværing å reise til Ørland enn å dra til Værnes.

Så, da er valget opp til hver enkelt, men uansett verd å tenke over totalkostnaden og for mange også tiden det tar å komme til flyplassen.

Flyrutene

Fra mandag til og med fredag går morgenavgangen fra Ørland til Oslo klokken 07.35. Returen fra Oslo til Ørland om morgenen er klokken 09.25. Om ettermiddagen vil det gå ny avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Om ettermiddagen kommer så en ny flyvning fra Oslo til Ørland klokken 16.55.

Lørdag blir det ingen flyvninger, mens det på søndag vil gå en avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Avgangen fra Oslo til Ørland på søndager blir klokken 16.55. Flyviking-direktør Richardsen sier tilbudet i hvert fall vil ligge på dette nivået frem til sommeren neste år.

LES OGSÅ: