- Det er så deilig. Jaaaaaaaaaa, skrek keeper Øyvind Børresen med superhes røst.

Han var muligens den som jublet høyest og mest intenst.

Les mer: Vi dekket sesongavslutningen live.

Adrenalinkick

- Det var gøy det. Dette har vi jobbet for i ett år. Vi har sluppet inn minst mål og spilt bra, sier Børresen til Fosna-Folket etter de ville jubelscenene.

Det er da som å snakke med en annen person enn villmannen som noen sekunder tidligere hoppet rundt og ropte som om han var i krigen.

- Du tok litt av?

- Man må det. Vi må feire litt. Det er mye adrenalin, påpeker Børresen.

Rører ikke karsken

Den høyreiste målvakta er blant tilskuddene Ørland har fått fra Forsvaret. Børresen er fra Asker, men har nå funnet seg til rette på Fosen.

- Det er flere lokaloppgjør her enn hjemme, sier Børresen.

Han trodde Bjørgan skulle rykke opp til 4. divisjon. Nå er han klar for en real fest med lagkameratene.

- Er det karsk, spurte Børresen på kav bokmål inne i garderoben.

Når Fosna-Folket spør om det blir karsk på seiersfesten også, avkrefter keeperen det på det sterkeste.

- Nei, den rører ikke jeg. Jeg er jo fra Asker. Jeg tar champagnen, ler Børresen.

Schjølberg utlignet

Tommy Schjølberg utligner til 1-1. Foto: Alexander Killingberg

Utgangspunktet var ikke til å misforstå før årets 5. divisjon skulle avgjøres søndag. Ørland måtte vinne hjemme mot Flatås om de skulle ha sjans på opprykket. I tillegg måtte Bjørgan avgi poeng borte mot Åfjord. Ørland så tente ut fra start på kunstgresset i Gryta. Til tross for det, var det Flatås som tok ledelsen på en corner tidlig i 1. omgang. Joakim Langås fikk gå opp upresset og headet enkelt inn 0-1 forbi en sjanseløs Ørland-keeper Børresen. Ørland så preget ut etter scoringen, men jobbet seg inn i kampen. Etter drøye halvtimen fikk endelig Ørland-toppscorer Tommy Schjølberg muligheten.

- Jeg var usikker på om jeg var i offside, men jeg tror venstrebacken deres hang igjen. Jeg var helt alene med keeper. Da var det bare å runde keeperen og sette den i mål, sier spissen.

Nervepirrende

Utligningen ga Ørland blod på tann. Like etterpå kopierte Marius Heimdal Schjølberg sitt mål. Også Heimdal kom alene med keeper, rundet keeper på samme side som Schjølberg og trillet kula like kontrollert i det tomme målet. Kampen var snudd på to minutter. Og like etterpå var det nesten 3-1. En lang ball fikk en voldsom stuss i det våte kunstgresset. Kula for over Flatås-keeperen og i tverrligger. Schjølberg var nær ved å få fanget returen. Lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til Ørland. I Åfjord var det fortsatt 0-0. Den stillingen ga Ørland-opprykk, men et mål fra Bjørgan var nok til å ødelegge festen for Ørland-spillerne.

18 mål

Her hamrer Tommy Schjølberg inn 3-1. Foto: Alexander Killingberg

Ørland-trener Trond Øvergård ba spillerne om å kose seg på banen i 2. omgang. Det så det ut som de gjorde. Ørland var klart best i alt. Tidlig i 2. omgang kom også nyheten om at Åfjord hadde tatt ledelsen over Bjørgan. Dermed måtte Bjørgan score to for å frata Ørland opprykket. Ørlendingene gjorde på sin side jobben. Tommy Schjølberg fikk etter hvert ballen i beina etter et innlegg.

- Jeg skjøt vel fra fem meter og i mål, sier Schjølberg.

Ørlendingen ble toppscorer på Fosen i år med 18 seriescoringer.

Andreas Aune sklir inn 4-1. Foto: Alexander Killingberg

Etter 3-1-scoringen gikk Flatås i oppløsning. Ørland kontret og kom i overtall gang på gang. Det var også det som skjedde da Andreas Aune ble spilt alene med keeper. Han slengte seg frem og skled inn 4-1 forbi keeper. Seieren kunne blitt større med bedre presisjon på den siste tredjedelen. Da kampen var inne i overtiden, kom beskjeden om at Åfjord hadde slått Bjørgan. Opprykket var et faktum, og Ørland-benken brøt ut i jubel. Like etter var kampen over. Glade Ørland-spillere kastet seg i armene på hverandre.

Nøktern trener

Fosna-Folket tok en prat med trener Øvergård på vei inn i garderoben etter kampslutt. Han var som sedvanlig mest opptatt av å snakke om neste kamp. Semifinale i OBOS-cupen mot Melhus og kretsmesterskapet. Men Øvergård var selvfølgelig svært stolt over sine spillere og glad for opprykket.

- Gratulerer da Trond, sa en mens Øvergård og Fosna-Folket passerte.

- Hva føler du nå?

- Nå skal vi slå Melhus (semifinale i cupen, red.anm.). Det er det som står i hodet. Så dette opprykket var en bonus og kjempegreit. Det var litt mer spennende enn jeg hadde håpet på.