Jurgen Meinert, bosatt i Hasselvika, stiller spørsmål ved hurtigbåttilbudet for pendlere i denne delen av Fosen.

- Grethe Opsahl, avdelingsdirektør for kommunikasjon og drift i AtB, sier i en kommentar om manglende rutetilbud til og fra Hasselvika, at tidskravet mellom Brekstad og Trondheim må oppfylles, sier Jurgen Meinert.

- Tidskravet rammer mange

Han har imidlertid noen spørsmål i den forbindelse.

- Båten går rett forbi Hasselvika 10 ganger daglig uten å stoppe, og dette på tross av at det finnes nytt kaianlegg og gratis parkeringsplasser for pendlere. Tidskravet AtB føler seg forpliktet til, rammer like mye folk fra Ørlandet som vil søke jobb på helsefortet i Hasselvika, som det rammer folk fra Fosen som vil jobbe i Trondheim, påpeker Meinert.

Flyruta

Han mener også at nyetableringen av flyruta mellom Ørland og Oslo antageligvis vil være avhengig av folk fra hele Fosen.

- Bil fra Hasselvika til flyplassen på Ørland tar minst en time, båten tar bare 10 minutter.

- Og apropos ekstra tidsbruk på fire minutter på vei mellom Brekstad og Trondheim. Om båten går 1 - 2 knop raskere, vil ingen kommer senere frem. I tillegg har vi både flo, fjære og vind som kan hjelpe AtB lang på vei til å overholde tidskravet, sier Meinert.

Vil vurdere

Kommunikasjonssjef i AtB, Grete Opsahl, svarte følgende da Fosna-Folket tok kontakt tidligere i uka angående flere anløp i Hasselvika:

«Det er helt naturlig at reisebehovet vurderes med tanke på vår neste ruteendring på rute 805, men reisetid til/fra Brekstad har minimumskrav som må oppfylles og dette må også ihensyntas.»