I forrige uke gikk lederne i Ørland og Bjugn næringsforening, henholdsvis Silje Nesset og Tor Langvold ut og ønsket flere hurtigbåtanløp til Hasselvika slik at pendlere fra disse to kommunene for eksempel kunne pendle greit til helsefortet med hurtigbåt.

Fire minutter

De som bor i Hasselvika ønsker seg også flere anløp.

- Vi ønsker at pendlerbåten som går fra Brekstad klokken 6:15 kan gå innom Hasselvika på veg til Trondheim. Det samme med båten som går fra Trondheim 16:15, sier de to.

- Det tar bare fire minutter. Fire minutter, sier Jurgen Meinert. Han kjøpte den såkalte Kapteinsboligen på Hysnes og flyttet dit for to år siden, men har arbeidet sitt i Trondheim.

- Jeg kjenner flere som har lyst til å bosette seg her, men da må det legges til rette for at man kan jobbe i Trondheim, sier han.

- Det er uutholdelig å se båten kjøre forbi. Vi har ei fantastisk fin kai her. To ekstra stopp tar 8 ekstra minutter per dag, påpeker han.

Økende trafikk

De to hasselvikingene mener at det er viktig at også folk som bor i denne delen av Fosen får samme tilgang til arbeidsmarkedet i Trondheim, som innbyggere i Bjugn og Ørland samt Agdenes.

Trafikken med hurtigbåt er økende, og daglig står det rundt 30 biler parkert på parkeringsplassen ved hurtigbåtkaia.

- Med mulighet for å bo i Hasselvika og omegn og jobbe i Trondheim ser vi enda større muligheter for at også vi kan få ta del i den positive utviklingen på Fosen. Det vil føre til økt bosetting, som også er en del av bakgrunnen for denne ruta.

At Unicare helsefort starter opp med 40-50 arbeidsplasser fra nyttår bør også være et godt argument for flere avganger, mener de to.

Flyruta fra Ørlandet

At det nå også etableres enda ei flyrute med tre daglige avganger fra Fosen til Oslo er også et poeng.

- Fosen må bindes mer sammen. Det kan ikke være sånn at fire minutter ekstra tid mellom Trondheim og Brekstad skal være det avgjørende, sier Jurgen Meinert før han må løpe. Han skal til Trondheim og må kjøre strekningen til Vanvikan på tre-fire mil for å ta båt derfra.

AtB

Vi stilte følgende spørsmål til kommunikasjonssjef i AtB, Grethe Opsal:

- Det er et sterkt ønske blant pendlere fra Hasselvika og omegn, at pendlerbåten som går fra Brekstad klokken 6:15 går innom Hasselvika. Likedan båten fra Trondheim 16:30. Det påpekes at det tar kun fire minutter ekstra tid, og vil ha stor betydning for mange som i dag må kjøre og ta ferje fra Rørvik, eventuelt hurtigbåt fra Vanvikan. Er dette noe AtB vil se på, blant annet på grunn av at det nå kommer 40-50 nye arbeidsplasser på Hysnes?

- Det er helt naturlig at reisebehovet vurderes med tanke på vår neste ruteendring på rute 805, men reisetid til/fra Brekstad har minimumskrav som må oppfylles og dette må også ihensyntas, skriver Grethe Opsal i en epost.