- Vi har inngått et samarbeid med Ørland kommune. De har skissert de mulighetene de mener ligger i Fosen-regionen. Det er mye aktivitet i området nå. Vi mener det ligger et potensial her, sier administrerende direktør i Flyviking Heine Richardsen.

- Hvor sikker er du på at det er marked for å opprettholde et slikt rutetilbud fra Fosen?

- Man kan aldri være sikker på markedet. Det kommer an på om man har gode priser og god tilgjengelighet. Vi tror det tilbudet vi har vil være attraktivt for Fosen-regionen, sier direktøren.

Han bekrefter at Flyviking selvfølgelig anser Agdenes, Hitra og Frøya som en del av Fosen-markedet.

Tilbudet

Nyheten om at det relativt ferske flyselskapet Flyviking starter flyvninger tur-retur Ørland-Oslo ble sluppet torsdag ettermiddag. Flyviking starter sine flyvninger fra Ørland 16. oktober. Selskapet vil tilby billetter til langt lavere pris enn dagens flyvninger fra Ørland. I tillegg blir det nå flere daglige avganger. Fra mandag til og med fredag går morgenavgangen fra Ørland til Oslo klokken 07.35. Returen fra Oslo til Ørland om morgenen er klokken 09.25. Om ettermiddagen vil det gå ny avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Om ettermiddagen kommer så en ny flyvning fra Oslo til Ørland klokken 16.55.

Lørdag blir det ingen flyvninger, mens det på søndag vil gå en avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Avgangen fra Oslo til Ørland på søndager blir klokken 16.55. Flyviking-direktør Richardsen sier tilbudet i hvert fall vil ligge på dette nivået frem til sommeren neste år.

- Vi har en avtale med Ørland kommune om rutetilbudet frem til da.

- Da blir det sikkert en evaluering neste vår?

- Det vil det selvfølgelig være. Vi evaluerer jo underveis også, sier direktøren.

Richardsen avviser heller ikke at det vil bli snakk om å utvide rutetilbudet fra Ørland dersom behovet melder seg. På spørsmål om finansieringen av det nye tilbudet, henviser direktøren til Ørland kommune. Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sier at kommunen bidrar med inntil 200 000 euro til den nye flyruta. Saken ble behandlet politisk torsdag. Avtalen mellom Ørland kommune og Flyviking varer til ut juni 2018.

Dette er et Bombardier Dash 8 Q400-fly. Det er et lignende fly Flyviking skal bruke i ruten Ørland-Oslo. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Lover lave priser

Flyviking har torsdag lagt ut de første flyvningene mellom Ørland og Oslo på sin hjemmeside. Den 16. oktober får du en enveisbillett fra Ørland til Oslo for 799 kroner. Prisen er den samme om du skal fly fra Oslo til Ørland den dagen. De første dagene fra 16. oktober er det også mulig å finne flyvninger til 499 kroner.

- Vil prisene ligge på dette nivået?

- Vi baserer oss på dette nivået ja. Vi har sagt at det skal være faste og lave priser. Vi driver heller ikke og justerer prisen etter hvor lenge før flyvningen man bestiller.

- Så prisen vil være den samme om man bestiller to måneder før eller én dag før flyvningen?

- Ja, bekrefter direktøren.

- Trygt

Flyviking ble etablert i 2015. Selskapet har i dag 45 ansatte og har 3 passasjerfly i sin flåte.

- Nummer fire er i bestilling, sier Richardsen.

Flyet som settes inn i ruten Ørland-Oslo er en Bombardier Dash 8 med plass til 39 passasjerer og 3 crew-medlemmer (2 piloter og 1 vertinne/vert, red.anm.). Selskapet har tidligere primært fløyet ruter i Nord-Norge. Denne måneden startet Flyviking å fly i rute fra Værnes til Bodø. Nå har altså selskapet beveget seg sørover til Oslo. Flyselskapet la nylig ned ruten Bodø-Evenes-Tromsø. Direktøren sier det skyldes konkurranse fra Widerøe som har enerett på ruta Evenes-Tromsø.

- Hva kan fosningene som flyr med Flyviking vente seg?

- Det skal bli supert, flott, billig og trygt.

- Har selskapet hatt noen ulykker, nestenulykker eller uønskede hendelser i sin korte historie?

- Nei, svarer direktør Richardsen.

- Kan bety mye

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) påpeker at det aldri har vært et så bra ruteflytilbud fra Fosen før. Han kaller det nye tilbudet for oppsiktsvekkende.

- Hva betyr dette for Ørland og resten av Fosen?

- Det kan bety veldig mye. Men folk må nå kjenne sin besøkelsestid og bruke tilbudet. Nå har vi et tilbud som er like mye tilrettelagt for hvermannsen som for næringslivet. Det nye tilbudet er konkurransedyktig med Værnes og vel så det, sier han og viser til at det er kortere reisetid fra hele Fosen til Ørland enn det er til Værnes.

Les mer: