Lørdag ble det to nye mål på Schjølberg da hans Ørland slo Vanvik 1-2 på Skavelmyra. Ørlendingen er med det oppe i 14 scoringer så langt i årets 5. divisjonssesong.

- Totalt i år har jeg vel scoret rundt 30 mål. Jeg mener jeg har en 14-15 scoringer på andrelaget i 6. divisjon også, sier toppscoreren til lokalavisa.

- Gode medspillere

Schjølberg har ikke satt seg noe personlig mål for antall scoringer i årets 5. divisjon. Han mener imidlertid det skal være mulig å ende på rundt 20 mål.

- Det er innen rekkevidde?

- Det bør være det. Jeg har 14 nå og har fire-fem kamper igjen.

- Hvorfor scorer du så mye mål?

- Jeg har gode medspillere, svarer Ørland-spilleren.

Den som ligger best an til å ta fra Schjølberg toppscorertittelen på Fosen i år, er Åfjords Ørjan Børmark-By. Han står notert med 11 scoringer så langt.

Straffe

Ørlands Botten avslutter utenfor i det han blir felt. I bakgrunnen roper Tommy Schjølberg på straffe, noe dommeren også dømmer. Foto: Alexander Killingberg

Lokaloppgjøret på Skavelmyra i Vanvikan var jevnspilt i 1. omgang. Det ble imidlertid mye nesten for begge lag, og det ble ofte stopp da angripende lag nærmet seg boksen. I høstvinden hadde begge lag noen farligheter, før Ørland fikk et korrekt idømt straffespark.

Haugen strekker seg mot ballen, men Schjølbergs skudd er for godt plassert. Foto: Alexander Killingberg

Vanvik-keeperen gikk riktig vei, men Tommy Schjølbergs straffe var for hard og godt plassert til å kunne reddes. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

- Gode defensivt

2. omgang ble mer åpen, mener Ørlands Schjølberg. Det var også han som la på til 0-2 for ørlendingene.

- Det var et langt innkast. Jeg vant en duell med Vanviks Solstad og headet den over keeper og i mål, forteller han.

Vanvik reduserte til 1-2 på overtid ved Robert Solstad. Det ble også sluttresultatet.

- Jeg synes det var en bra kamp fra vår side. Vi var veldig gode defensivt, mener Ørlands Schjølberg.

- Svak kamp

Vanviks Henrik Askheim avslutter på uortodoks vis. Foto: Alexander Killingberg

Vanvik-trener Hallvard Solem var ikke overbegeistret over hjemmelagets prestasjon.

- En særdeles svak kamp fra vår side. Det ble mye lemping og lite spill fra begge lag. Vi evnet ikke å få i gang spillet vårt gjennom midtbanen. Det var lite sjanser begge veier, men Ørland var best på krigingen og vant dermed også kampen fortjent, mener ham.

Ørlands Sondre Hopstad Bjerve fører opp på venstresiden. Foto: Alexander Killingberg
Når Tommy Schjølberg fyrer av har Vanvik-keeper Rikard Haugen allerede valgt riktig side. Foto: Alexander Killingberg