Kampen på Bessaker i Roan ble stanset i flere minutter.

- Oteren kom frem ved klubbhuset og entret banen. Far, som er speaker (Inge Monkan, red.anm.) sa: Nå har vi enten fått en ny fjerdedommer eller en litt spesiell supporter fra Flatåsen, forteller Bjørgan-trener David Monkan.

På skoen

Oteren var ikke helt i slag der den ålte seg over banen.

- Den var faktisk helt oppå skoen på den ene Flatåsen-spilleren. Det var tydelig at den søkte hjelp. Flatåsen-spillerne hadde sikkert ikke sett en oter før heller, fleiper Monkan.

Velgersanking?

Til slutt var det Osen-ordfører John Einar Høvik (Ap) som tok grep i valgkampinnspurten. Han tok fotballhåven og fikk slept oteren av banen.

- Tror du at du sanket noen flere Ap-stemmer med den innsatsen?

- Ja, det regner jeg med. De så jo at det fortsatt er arbeidsfolk i Arbeiderpartiet. Vi er handlekraftige, sier Høvik med glimt i øyet.

Oteren ble etter hvert avlivet av en lokal jeger.

- Jeg ringte politiet for å høre om det var lov. Så ble en profesjonell jeger kontaktet. Oteren var ikke helt frisk. Det ble sagt at den hadde vært i Bessaker de siste dagene og at den var veldig tam. Det var synd for oteren, men for publikum ble det en litt artig seanse, sier Høvik.

Første scoring

Så til kampen. Bjørgan tok en ny sterk seier og befestet med det 2. plassen på tabellen. Nå er det kun to poeng opp til serieleder Trond som riktignok har én kamp mindre spilt. Bjørgan tok ledelsen tidlig i kampen.

- Eirik Aune ble spilt gjennom. I løpsduell med en Flatås-forsvarer klinket han til på halv volley fra 20 meter. Ballen gikk fint inn i hjørnet. Hans første Bjørgan-mål, forteller trener Monkan.

Flatås utlignet like etter, men Bjørgan brukte ikke lang tid på å svare.

- Det var et kjempeangrep. Vi spilte vegg på siden. Så slo Joakim Henriksen et hardt innlegg som Lars Jørgen Sundet satte inn, forteller Monkan.

3-1 kom midtveis i omgangen. Monkan slo selv en dødball, Ola Lieng stusset og på bakre stolpe dukket Eirik Baardsgaard opp.

- Vi hadde litt mannefall før kampen i dag, og Eirik sa ja til å bli med.

3-1-resultatet sto seg kampen ut. Monkan mener Bjørgan hadde god kontroll.

Om Rissa

Fredag kom nyheten om at tabelljumbo Rissa trekker laget etter en elendig sesong med bare tap. Monkan synes det er synd.

- Jeg har spilt seniorfotball mot fire lag i Rissa kommune: Skauga, Stjørna, HIL/Fevåg og Rissa. De har over tre ganger flere innbyggere enn Osen og Roan, og nå klarer de ikke å fullføre sesongen med et seniorlag. Jeg skal ikke si så mye mer om det, men jeg synes dette forsterker vår prestasjon. Vi må gjøre noe rett, sier Bjørgan-veteranen.

Monkan synes det er svært synd for Fosen-fotballen at Rissa ikke har et A-lag.

- Jeg føler med Rissa-trenerne. All ære til Jan Arne Skalmerås og Arne Wenes. De har gjort det de kunne, sier Bjørgan-treneren som er mindre imponert over Rissa-spillerne.

Her entrer oteren banen.
Osen-ordføreren måtte trå til for å få oteren av banen. Foto: Anna Pettersen