I kommunestyret i september blir det endelige resultatet for hvordan skolen blir, presentert for politikerne.

Starter om en måned

- Foreløpig flytter vi litt på vegger og rom, men hvis kommunestyret sier ja, starter rivingen 18. september, opplyser Knut Solberg i Prosjektstyring AS.

Han anslår at det vil gå om lag tre uker på å rive og sortere innvendig, før gravemaskinene kommer og river selve bygningene.

- Vi bør være i gang med byggingen i november, mener han.

Fra v. rektor Maria Husby Gjølgali, ordfører Ove Vollan, assisterende rådmann Hilde Anhanger Karlsen og prosjektleder Mette Solberg.

Entreprenør

Fire entreprenører var med og konkurrerte om pris og design og valget har falt på Consto.

- Nå er vi i en samspillsfase og utvikler konseptet deres, opplyser Solberg.

Det er budsjettert med 90 millioner kroner inklusive moms på Mælan skole.

Arkitekt

Arkitektkontoret KVADRAT har utarbeidet tegningene til bygget. De har lagt disse forutsetningene til grunn:

«I en skole er pedagogikken viktigst, men arkitekturen kan bidra til å legge forholdene til rette for gode læringsrom, gode forhold for ansatte og rom for å være sammen både innad i skolesammenheng, og for lokalsamfunnet utad. Variasjon mellom åpne og lukkede arealer, korte avstander, og varierte møteplasser, med gode og robuste overflater og gode lysforhold som samstemmes med romslige utearealer.

En fin skole gir tilhørighet, samhold, og ansvarsfølelse. Og ROM for å bli bedre sammen!

Vi har hatt som hovedmålsetting å utforme en skole, som kobler sammen nye og eksisterende bygg på en måte som gir god oversikt for voksne, trygge forhold for elevene, og løsninger som erfaringsmessig fungerer godt over tid»  skriver arkitektkontoret.

Skole i brakker

Drøyt halve skolen skal rives og bygges opp på nytt. I den tiden skal elevene ha tilhold i brakker som er plassert på fotballbanen.

- Halvparten av elevene må være der i byggeperioden som er beregnet til ett år. Etter at vi er ferdige med den delen begynner renoveringen av administrasjonsfløya, opplyser Solberg.

Selv om det etter all sannsynlighet blir Consto som blir entreprenør for jobben blir det også benyttet en rekke lokale underleverandører.

- Men, ingen avtaler er signert enda, påpeker Solberg.

Denne delen av dagens skole skal rives. Foto: Sigrun Overland