På torsdag skrev Grande på gårdens Facebook-side at han skulle sponse kreftsaken med hundre kroner for hver BH som ble hengt opp på gjerdet hans. Allerede morgenen etter hang det tjue bh'er på gjerdet.

– Etter det tok det helt av. Jeg har akkurat vært oppe og regnet, og nå har det passert over 160 stykker. Det er bare å rydde i hyller og skap og finne frem flere, sier han til Fosna-Folket.

Fullt av BH-er

Bare det siste døgnet har det kommet opp over hundre BH-er på gjerdet.

– Det er nesten umulig å telle, så mange har det blitt. Det er like før jeg må begynne å forlenge gården; kanskje sette ned flere stolper for å få ekstra plass.

Bonde Anders Grande fikk inspirasjon fra Island. Foto: Privat

Antallet til tross, bonden ønsker seg flere, og har fått med seg flere sponsorer for å finansiere støtteprosjektet.

– Jeg måtte si stopp ved de første femti, men så fikk jeg med andre folk i bygda på antallet fra 51 til 110.

De femti neste tilbød Leksvik innkjøpslag å sponse.

– Det har tatt helt av, så nå trenger vi flere sponsorer. Det er bare å ta kontakt.

Det startet med noen få bh-er. Nå har aksjonen tatt helt av. Foto: Privat

Inspirasjon fra Island

Inspirasjonen fikk han da familien var på ferietur til Island.

– Vi hadde leiebil, og kjørte mye. Da kjørte vi forbi en plass der det hang mange BH-er på en gård. Svigermor googla det og fant ut at det var i forbindelse med en brystkreftaksjon. Det har pågått i flere land, blant annet er det stort i New Zealand, så det er noe som går rundt om i verden.

Støtteaksjonen har virkelig fått bygda til å vise seg fra sin beste side. Og man ikke nødvendigvis ha en bh til overs for å hjelpe.

– Det variererer litt hvordan folk støtter saken. Noen har gitt penger på døra; 200 eller 300 kroner til en god sak. Andre har lagt bh-en i postkassa, så da har jeg vært ute og hengt den opp selv.

Ønsker flere

Aksjonen pågår fortsatt, og har du en bh til overs eller ønsker å støtte saken med penger, skal gården være enkel å finne.

– Hvis du kommer fra Vanvikan så er det den første gården når du kommer inn til Leksvika, på høyre side, i en 50-sone. Den ligger rett ved riksveien, så det er ikke til å unngå å se den fra veien. I så fall må du nesten være fargeblind, for det er mye farger.

160 bh-er betyr at kreftforeningen er sikret 16 000 kroner - minst...

Bonden mener du må være fargeblind for ikke å legge merke til gården fra riksveien. Foto: Privat