Daling er opprinnelig fra Skogn, men har bodd i Trondheim siden 1988. Nå har hun gjort skaugdaling av seg. I tillegg har hun kjæreste på Stokkøya så Fosen er ikke ukjent område for henne.

Daling er fagforfatter og har bred erfaring fra selvstendig prosjektarbeid og formidling, blant annet innen webpublisering og undervisning.

- Alle er like verdifulle

- Hvorfor ønsket du deg denne jobben?

- Jeg søkte jobben fordi jeg har lyst til å jobbe med og for unge mennesker. Ønsket er å medvirke til tilrettelegging for kunnskapsutvikling og indre motivasjon for læring. Min oppfatning er også at mindre enheter kan ha en større fordel med hensyn på relasjonsbygging, enn større enheter, sier hun.

- Ethvert individ har noe unikt og betydningsfullt å tilby. Vi skal fylle hver vår rolle i samfunnet. Alle er like verdifulle, og bør lære å oppfatte både seg selv og andre slik. Det er særlig viktig i oppveksten, da de fleste formes og finner sin unike veg i livet, påpeker hun.

Rekordantall elever

Skaugdalen Montessoriskole går nå inn i sitt fjerde år, og har 30 elever til skolestart, noe som er ny rekord.

- Jeg setter kunnskap og læring høyt, og mener at trygghet og trivsel er et vesentlig fundament for læring. Jeg opplever at mitt eget grunnsyn passer godt til Montessoripedagogikken, og jeg ønsker å videreutvikle meg i tråd med den. Maria Montessori ytret at «Hånden er sjelens verktøy», som er myntet på forholdet mellom hånd og hode, handling og hjerne. Hun mente at vi lærer oss det teoretiske gjennom det taktile, praktiske, altså at egen til læring går gjennom hendene og det praktiske og konkrete arbeidet. Drømmen er å kunne bidra til at unge mennesker utvikler daglige forventninger om å få titte nedi og rote rundt i skattekista av kunnskap, med håp om at hver og èn finner sin skatt, sier hun.