- Jeg hadde æren av å treffe Johnny Logan for et par år siden. Da begynte ideen om å gjøre en konsert eller to å forme seg. Det var helt fjernt at vi skulle få det til, men nå blir det virkelighet. Jeg tror det fortsatt nesten ikke, sier Hildegunn Johansen, som er kapellmester for et orkester på 16 personer som skal stå på scenen sammen med Logan.

9. desember kommer Johnny Logan til Ørland kultursenter for å spille noen av de store hit-sangene, julemusikk og kanskje noen irske klassikere også.

Kulturskole

Strykere, blåsere, tangenter, korister og slagverk. Johansen forteller at det meste av låtvalget er spikret allerede nå mange måneder før konserten, som også settes opp i Stjørdal.

- Jeg jobber i kulturskole i det daglige. Det er masse utrolig dyktige musikere i det miljøet i Trøndelag. Jeg vet mange er utrolig dyktige på instrumentet sitt, så når jeg har arrangert ut mye av musikken, er det fantastisk å kunne arrangere ting så det kan være skikkelig vanskelig å spille også, sier Johansen.

Med store nettverk av unge fremadstormende kulturskoleelever med tilknytning til de som er orkestermedlemmene, er det et utstillingsvindu å vise frem til elevene at det går an å få spilles med et av sine idol.

- Det er veldig viktig at vi får vist frem det også, sier Johansen.

Kulturhus

Kapellmesteren forteller at Stjørdal og Brekstad ble valgt som konsertarenaene av flere grunner.

- Det er enkelt å sette opp en produksjon i et kulturhus der lyd, lys, teknikere og det man trenger er på plass. Begge kulturhusene er fantastiske. Hvorfor ikke dra arrangementer ut av storbyer som Trondheim, der det store kulturopplevelser til dels drukner i tilbudet, spør hun.

Nytt album

I mai i år slapp Logan et nytt album med ny musikk. Johansen sier at publikum selvfølgelig vil få høre store hits som «Hold me now» og «What's another year».

- Det blir en del flotte julesanger også. Noe irsk musikk fra det nye albumet kan det også hende vi får plass til. Logan er en stor liveartist som er som både deg og meg, jovial og jordnær, sier Johansen.

Ingrid Borseth fra Selbu skal også synge duetter med Logan.

- Så og si alle musikerne i orkesteret er lokale musikere fra Trøndelag. Min bror Gunder Johansen har bodd i Brekstad i noen år. Opprinnelig er vi fra Frøya, og jeg ved Johnny Logan har spilt der før. Men ikke på Fosen, så det blir en liten, nei en stor happening, sier Hildegunn Johansen, som gelder seg til å sitte og spille i orkesteret.