Landsskytterstevnet i Førde er halvveis, de «beste» klassene er igang og regnet fortsetter å hølje ned. Men ruskevær virket ikke å være noe problem for værvante fosninger, som er i vinden som aldri før.

– I skikkelig vanskelige forhold skjøt både Tore Veie og Kristin Dyrendahl (begge Rissa) 29 treff i klasse 5 på grovfelt, sier Magnar Alseth til Fosna-Folket.

Det holder nesten helt sikkert til finale på fredag, når det skal konkurreres om NM-titler. 28 poeng kan også holde til finale. I så fall slår Håvard Moen (Herfjord) følge med Rissa-duoen.

Håvard Sve (Rissa) skjøt 28 treff på grovfelt, noe som holdt til 10. plass i klasse 1. Videre hadde Åse Edny Sklett (Rissa) og Sverre Næbb (Ørlendingen) 27 treff. Det holdt til henholdsvis 19. og 21. plass.

Tore Reksterberg er klar for finale både i felt- og baneskyting. Foto: Landsskytterstevnet

Fintfølende

Lette og presise på avtrekkeren var også Tore Reksterberg (Ørlendingen), Harald Røstad (Leksvik), Oddmund Rognli (Leksvik) og Morten Saur (Vanvik). De skjøt alle 30 treff på finfelt, og er klare for fredagens finale i klassen veteran 65.

Tore Reksterberg skal også skyte onsdagens finale på baneskytingen.

– En meget sterk prestasjon i en klasse hvor det skytes veldig godt, sier Alseth.

Meget sterk skyting leverte nok en gang Trine Bauge (Rissa), som etter tretti års skytefravær, var sjette best i Norge i klasse NV (nybegynner voksen) på baneskytingen. Den prestasjonen fulgte hun opp mandag, med 30 treff, og 4. plass totalt i feltskyting. På plassen bak kom Nikolai Dyrendahl (Rissa).

Trine Bauge, Wenche Sunde, Vanja Aas, Kjersti Garmo Dyrendahl, Nikolai Dyrendahl, Hilde Trøen og Lena Bakøy Sunde deltok i NV-klassen. Foto: Magnar Alseth

Bredde

Rissa-skytterne Lena Bakøy Sunde (28 treff) og Hilde Trøen (26 treff) skjøt også godt, og endte på henholdsvis 17. og 30. plass.

– Magnus Bakøy Sunde skjøt en utmerket finale på 100 poeng i klassen ER (eldre rektutt) noe som gav 349 poeng og en 41. plass totalt, sier Alseth.

Totalt 382 deltagere stilte til start i ER-klassen.

Fosens rekrutter endte på 38. plass i samlagsskytingen.