Landsskytterstevnets største skytterlag fortsetter å treffe blink i Førde.

- I dag var det kjempegod skyting av Kamilla Dyrendahl (29/14) på feltskyting i klasse 4, sier Magnar Alseth fra Rissa skytterlag.

Det betyr at finaleplassen virker sikker, men ikke bare det. Alseth tror også at Dyrendahl kan blande seg inn i medaljekampen, når finaleskytingen tar til.

Er Kamilla Dyrendahl Rissas største medaljehåp? Foto: Magnar Alseth

God skyting

Den som kanskje imponerte mest av alle var Trine Bauge, som skjøt 245 poeng i NV-klassen (Nybegynner voksen). Det holder til 6. plass.

- Kjempeartig at hun stilte opp og skjøt så bra. Hun har ikke skutt siden hun var rekrutt. Det er tretti år siden, sier Alseth.

Sikker finaleplass ser det også ut til å bli for Marita Mære Hårstad (Sørdalen) i klasse junior etter utmerket innledende skyting på (30/18).

Hennes far Tormod Hårstad (Sørdalen) skjøt 242 på baneskytingen i klasse 2. Tor Einar Sunde (Rissa) skjøt 243 på baneskyting i klasse 2, mens Håvar Sve (Rissa) skjøt 244 i klasse 1. Det kan kanskje være nok til at alle tre tar seg til finalen.

Både Tormod og Marita Hårstad skjøt bra på lørdag. Foto: Magnar Alseth

I klasse 4 i feltskytingen skjøt Kjell Endre Lillemo (Sørfjord), Roar Alseth (Rissa) og Sverre Håvard Melhus (Rissa) 27 treff.

Trond Tronstad fra Leksvik skjøt utmerket i klasse veteran 73. 250 poeng gir sikker finaleplass på onsdag.

Uvær

Rissa skytterlag reiste nedover til Førde som største lag. Med hele 55 skyttere på plass, blir det også anledning til å pleie det sosiale livet.

- Alle rissværingene bor på campingen, og så er det noen få som bor på hotell og noen bor privat. Det er god stemning mellom vognene. Vi har brukt å arrangere noe sosialt, men det er jo litt væravhengig.

For mens sola steiker over Fosen-halvøya, har ikke værgudene vært på skytternes side så langt.

- Det har regnet mer eller mindre hver dag. Baneskytinga er jo under tak, så der har ikke været noe å si, men feltskytinga er jo under åpen himmel.

Rissa skytterlag stiller med sju deltagere i NV-klassen. Foto: Magnar Alseth

Medaljehåp

- Det er ikke satt noe mål om at vi skal ha medalje, men det hadde vært stort. Det er kjempestort å ta medalje på landsskytterstevnet, sier Alseth.

Den innledende skytingen avsluttes i løpet av onsdag. Fra og med torssdag er det klart for finaleskyting, medaljekamp og konge- og prinsesselag.

- Jeg tror jeg kan love minst én medalje til Rissa skytterlag, og sånn som det ser ut nå kan det fort være Kamilla Dyrendahl som er vårt sterkeste kort.