Ørland BK har ikke hatt juniorlag på en del år, men i 2016 var det endelig på'n igjen. Satsingen ser allerede ut til å bære frukter, og denne uka imponerer laget stort i Dana Cup, i Danmark.

– Vi reiste til Danmark på lørdag. Det var busstur gjennom natten og ferje over på søndag. Vi forlot det fine været og kom frem til regn, men det er vi vant til. Det er som å være på hjemmebane, sier Janne Aagesen, i Ørland Ballklubb.

Dana Cup

Ørland BK har tradisjon for å dra på Storsjöcup i Östersund, men deltakelsen der slutter når spillerne er ferdige med G16.

– Det er viktig å ha noe samlende å se frem til for å beholde spillerne i aktivitet selv om de begynner på videregående, sier Aagesen.

– Flere alternativer var oppe, både treningsleir i Sør-Europa og en cup tilsvarende Dana Cup. Seint i vår ble det avgjort at vi skulle melde på G19 og J19 til Dana Cup. Dessverre klarte ikke J19 å få samlet spillerne når det ble bestemt så seint, så da ble det kun G19 som dro.

De siste to årene har både gutte- og jentesiden i ungdomsfotballen på Ørlandet hatt en god spillergruppe. For første gang på lenge har klubben hatt et kvinnelag som spiller elleverfotball i serien. Klubben håper å gjøre cup-deltagelse på sommeren til en tradisjon som skal bidra til å motivere spillerne til å fortsette enda lengre med idretten.

Dugnadsinnsats

– Det koster litt å reise så langt på cup. Vi har med egen buss, og når det ikke ble to lag så ble det litt ekstra å samle inn for å fylle opp reisekassa, sier Aagesen.

Spillerne har blant annet jobbet dugnad, malt hus og solgt toalettpapir. I tillegg har flere foreldre stilt opp og skaffet sponsorer og bidratt med kiosksalg.

– Selv om vi startet seint så har laget samlet inn en del slik at egenandelen ikke er for skremmende. Hvis deltakelsen gir mersmak så skal oppsparingen starte tidligere for neste cup.

Sportslig

Ørland Ballklubb har aldri deltatt på Dana Cup før, og både spillere og støtteapparat har gledet seg stort til både det sosiale og sportslige utbyttet.

– De fleste hadde hørt om cupen fra før, men som klubb hadde vi ingen erfaringer med å dra dit og delta.

I innledende pulje var motstanderne Hisøy, Egersund IL, Faaberg og First Mobile Sports Academy, fra Montreal i Canada. Det endte med uavgjortresultater 1-1 mot de to førstnevnte lagene. Det kanadiske laget møtte aldri opp (Ørland ble tilkjent seieren), mens elitelaget fra Faaberg ble for sterke, og slo ørlendingene 1-0.

Med det endte Ørland på 3. plass i pulja. Dermed B-sluttspill.

– Nivået er litt høyere enn hva vi er vant til på Fosen, sier Aagesen.

Sluttspill

Første sluttspillskamp gikk mot det danske laget Hirtshals. Ørland BK fikk den verst tenkelige starten på 1/16-finalen.

– Det startet med overtenning, og Hirtshals fikk det første målet etter kort tid.

Men guttene tok seg raskt sammen, og utlignet til 1-1. Det ble også pauseresultatet.

I andre omgang dominerte guttene i hvitt og blått, og sikret til slutt avansement til 1/8-finalen etter seier 2-1.

Ferden mot finalen fortsatte grytidlig fredag morgen. Der ble hjemmelaget Hjørring til slutt for sterke, og vant 3-0.

Tapet til tross, Ørland har bare gode ting å si om cupen.

– Cupen var veldig ryddig og godt organisert. Planen var at seksten spillerne skulle være med, men i siste seriekamp mot FK Fosen brakk keeperen vår hånda. Heldigvis fikk vi dispensasjon til å benytte en av seniorkeeperne. Han er to måneder for gammel, men juryen viste velvilje for at vi skulle komme oss på cup, sier Aagesen.

Turneringen avsluttes med finaler lørdag.