- Jeg hørte at Dyreparken søkte etter korte folk til roller i Hakkebakkeskogen. Og jeg er jo kort, så da søkte jeg, sier Benedicte Søreng fra Ottersbo.

Etter at hun gikk ferdig Musikk, dans og drama-linja på Fosen videregående skole, utdannet Søreng seg til skuespiller ved Bårdar Akademiet.

Som frilans musikalartist har hun hatt tre somre som har vært litt annerledes som en av skuespillerne bak tusenvis av teaterscener i Hakkebakkeskogen.

Klatremus og Bakergutt

Dyreparken i Kristiansand har mer enn en million besøkende hvert år. I tillegg til 135 forskjellige dyrearter i parken, ligger også Kardemomme by, Kaptein Sabeltanns verden, og de siste par årene, et temaområde med Hakkebakkeskogen i familieparken.

Hvert kvarter ruller et tok med publikummere inn i Hakkebakkeskogen og karakterene i Hakkebakkeskogen dukker opp og har spillescener.

- Vi blir behandlet litt som superstjerner. Og det er kult, sier Søreng.

I sommer bekler hun rollene som Klatremus, Bakergutt og Bestemor Skogmus. I løpet av sesongen kommer hun og de andre skuespillerne til å spille mer enn 11 000 små teaterscener, med nesten 20 timer teater hver dag i Hakkebakkeskogen.

Da kan det være godt å spille ulike roller for å få variasjon og ikke gå lei av å spille akkurat den samme rollen og scenen mange ganger.

Fra før-premieren til Hakkebakkeskogenfilmen i Oslo i vinter. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken

Musikklinja

Søreng forteller at sanginteressen startet hjemme i stua hjemme i Ottersbo. Far spilte piano og mor sang. Hun søkte seg inn på musikklinja på Fosen videregående. Hun synes det er synd musikklinja på skolen ble lagt ned for to år siden.

- Jeg vokste mye på de tre årene. Mye takket være fantastiske lærere som Gunnhild Breirem og Ingemar Andersson. Det er utrolig trist at en sånn linje blir lagt ned, når det virkelig hjelper unge mennesker videre i livet, sier Søreng.

- Ikke bare på det kunstneriske plan, men de vokser som mennesker, blir selvstendige, selvsikre, tør å gjøre feil. Det har jeg fått så utrolig mye igjen for. Hvor kjedelig, trist og grå hadde ikke verden vært hvis det ikke var for kunsten, spør hun.

Breirem tipset Søreng om å søke ved Bårdar Akademiet, hvor hun endte opp med å gjennomføre neste steg i utdanningen sin.

I sitt virke som frilans musikalartist har Søreng hatt roller i Grease på Haugesund Teater, Wallmans in Tour, og til høsten skal hun på turné med Underholdningsvogna og forestillingen om livet til Vera Lynn.

- Men noe av det råeste jeg har vært med på, er fremdeles musikalen Sarah. Jeg er evig takknemlig for at Vidar Hoff og Sturla Leth-Olsen ville ha meg med, sier hun.

Benedicte Søreng som Bestemor Skogmus med sin blå paraply. Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken

Formet rollene

Søreng har vært med på å forme rollene i Hakkebakkeskogen siden hun har vært med som skuespiller helt fra temaområdet i parken åpnet. Blant annet har det ført til at hun spilte Klatremus under alle kinopremierene til Hakkebakkeskogenfilmen som kom ut tidligere i år.

- Det er artig å ha vært med fra starten av. Jeg trives nok best i en setting der jeg kan spille litt livlig. Og så synes jeg det er veldig gøy å jobbe med karakterteater. Ja, jeg synes dette er helt fantastisk, sier Søreng.

Hun forteller at hun kjenner mange av de hun spiller sammen med fra før.

- Vi som spiller her er gode venner.  I tillegg er det så nydelig med publikum på toget som gir av seg selv. Noen dager er jeg med på et frokost-tog der vi får treffe barna etterpå. De møtene med barna gjør ei hel uke, sier Søreng.

Bakergutten er på plass. Mon tro hvor mye pepper som skal i pepperkaker? Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken

Konkurrere med ekorn

De ulike teaterscenene spilles på ulike punkt i Hakkebakkeskogen. Med levende trær og blant mosekledte steiner.

- Flere ganger har vi besøk av ekorn som dukker opp i hos Bakermesteren. De ekorna tar jo hele oppmerksomheten fra oss skuespillere, vi kan ikke konkurrere med et levende, fritt dyr, sier Benedicte Søreng og smiler.