- Vi hadde såkalt kick-off med de første leseprøvene allerede i påska, forteller Sagmyr. -Siden da har vi hatt flere øvingshelger, blant annet nå sist helg, og vi skal ha øve igjen nå til helga. Så blir det generalprøve onsdag neste uke, og endelig premiere på torsdag.

- Det har sett svart ut i innspurten flere ganger før om åra, men det bruker å gå seg til, forteller Sagmyr muntert. -Instruktøren vår fra Kristiansund, Anett Hjelkrem, er iallfall brukbart fornøyd med oss.

Morsomme scener fra nedgangstida

Etter flere år med Hans Rotmos «Livet på felgen», har teaterlaget nå funnet tilbake til manusforfatter Sølvi Dahlen Lauvsnes, som i 2009 gjorde suksess i Råkvåg med musikalen «Potedes og sild».

Denne forestillinga handlet om glansdagene på 30-tallet, da sildefisket var på topp. Men i «Fra krakk til klosett» har man hoppet til 60-tallet, da det tvert imot var nedgangstider.

Trond Sagmyr spiller selv kioskeieren Karl Ove Hansen, som er et av de få optimistiske menneskene i ei bygd preget av motløshet og fraflytting. Han setter i gang med søknad om tiltaksmidler, noe bygda ikke får. Derimot får de en tiltakskonsulent som kommer flyttende, og med dette begynner forviklingene.

Kommunesammenslåing

En annen dimensjon, siden vi her er tidlig på 60-tallet, er temaet kommunesammenslåing. Det var jo i 1964 at gamle Stjørna kommune ble delt, og gikk inn i henholdsvis nye Rissa kommune og nye Bjugn kommune. Denne tematikken er høyaktuell igjen i vår egen samtid.

På scena i Råkvåg skal det stå et sted mellom 35 og 40 personer, den yngste i barneskolealder, den eldste langt over pensjonsalder. Felles for dem er en tilknytning til stedet Råkvåg: Noen bor der, andre er utflyttere med sterke røtter der, noen er byfolk som i senere år har fått seg feriehus der.

Håper på godvær

Det er ikke til å stikke under stol at været har en del å si for hvor mange mennesker som finner veien til Råkvåg på forestillinga, som skal vises fem kvelder.

- Forteller værmeldingene i god tid om stabilt greit vær, er det lettere for at folk planlegger en Råkvåg-tur, sier Trond Sagmyr.

- Det meste av billetter selges uansett her på stedet, men det forhåndssalget som har vært så langt, ser lovende ut.

- I de dårligste årene har vi vært nede i 1300 tilskuere, men besøkstallene har stabilisert seg på rundt 1800. Vi håper og tror på 2000 tilskuere totalt på de fem kveldene, men drømmen vår er å slå rekorden fra 2010, da vi hadde rundt 2400.