Like før klokken 15.00 ble endelig passasjerene på «Frafjord» sluppet i land på Brekstad. Det var to og en halv time etter at de kjørte på ferja fra samme sted.

– Det tok sin tid, sier Lise-Mari Olsen, en av passasjerene, til Fosna-Folket

Hun og familien var på vei til Trondheim da ferja mistet all motorkraft, og drev i sjøen rett utenfor kaianlegget på Valset i Agdenes.

– Jeg hørte at motoren stoppet. Jeg tenkte at «det var tidlig», ettersom vi fortsatt var et stykke fra land, sier Tommy.

Etter to og en halv time på sjøen fikk passasjerene endelig komme i land. Foto: Erik Eikebrokk

«Bang»

Mannskapet kom løpende ned og satte ut ankeret, men det var for sent.

– Det smalt godt ja. Det var et bra «bang»!

Etter å ha truffet fenderne på kaia, rikosjerte ferja ut i åpen sjø igjen. Men dramatikken var ikke over.

– Vinden førte oss ut til sida, og vi toucha en stolpe eller ei mast. Vi var veldig nære skjæret der ute. Vi stod og kikket ned på det, sier Olden.

Familien roser mannskapet for å reagere raskt, men savnet informasjon underveis.

– Vi visste ikke hva som skjedde. Vi fikk ingen informasjon før nå, egentlig, at vi skulle legge til kai her på Brekstad.

To og en halv time etter at de forlot Brekstad havn, var passasjerene tilbake igjen. Foto: Erik Eikebrokk

21 passasjerer

Litt før klokken 12.30 kom meldingen om at ferja «Frafjord» lå og drev i sjøen ved ferjeleiet på Valset i Agdenes. Ferja var lastet med tretten biler og en lastebil, i tillegg til 21 passasjerer.

– På tur inn mot Agdenes fra Brekstad hørte vi at motoren slo seg av. Den bare stoppa. Vi fløyt av gårde og kræsja i kaia, sier Olden.

Fosna-Folket får fra mannskapet om bord opplyst at ferja mistet motorkraften før den skulle legge til kai på Valset og at den da for inn i noen fendere på kaianlegget. Deretter drev ferja ut i sjøen igjen.

Ferja ble liggende og flyte i åpen sjø.

– Mannskapet kom løpende ned og hylte «anker, anker» men det var for seint, sier Olden.

Det spørs om ikke «Frafjord» er moden for utskiftning snart... Foto: Erik Eikebrokk

Prøver igjen

Forsøkene på å taue ferja inn til Valset ble dermed oppgitt. Med «Ytterværingen» som drahjelp og ei redningsskøyte som baktrupp, ble ferja slept helt tilbake til Brekstad. Arbeidet med å skysse ferja trygt i havn var omfattende og forsiktig. Først litt før klokken 15.00 kunne bilene kjøre av «Frafjord» og stille seg i kø for å bli med den andre ferja over fjorden igjen.

– Vi fikk beskjed rett før vi kom i land at vi bare skulle kjøre av og stille oss i busslomma her. Så får vi kjøre først på. Det blir spennende og se om vi kommer oss til Trondheim denne gangen, sier familien.