Denne uken arrangeres St. Olavsloppet for trettiende gang. I 2017 skal det løpes fra Östersund til Trondheim, over en avstand på 337,2 kilometer. Flere lag fra Fosen skal delta. Blant dem er Leksvik IL, som deltar for 28. gang.

Øystein Ramdal har vært med samtlige ganger.

28 av 30

Han regner ikke med at laget hans kommer til å løpe om seieren til slutt.

– Vi har skrudd ned ambisjonene i forhold til tidligere år. Skiløperne våre, Andreas Myran Steen og Kristian og Anders Tettli Rennemo har lagt opp. Så da skrur vi forventningene litt ned, og forsøker å få med nye, unge løpere, sier Ramdal til Fosna-Folket.

I denne utgaven skal Ramdal, etter planen, løpe fire etapper - én hver dag.

– Rekrutteringa kunne jo vært bedre, men vi har fått inn fem-seks nye i år. Det er positivt at vi greier å få med nye unge løpere som skal dra lasset i fremtida.

Leksvik IL har deltatt i St. Olavsloppet 28 ganger. Her fra 2016. Foto: Privat

Sosialt

Tirsdag kveld kjører hele laget til Östersund. Der skal de overnatte i to døgn før de løper over norskegrensa i ferden mot målgang i Trondheim. Det sosiale er en vesentlig del av opplegget.

– Først og fremst var det viktig å greie å stille lag i år. Og helst et reint klubblag. Og det har vi greid. Vi har plukka litt fotballspillere, litt fra friidrett; det er litt lett blanding.

Formen på løperne er varierende.

– Noen er i meget god form, og noen i mindre bra form. Vi er tre stykker som skal løpe én etappe på hver av de fire dagene. Og så er det noen andre som skal løpe på tre av dagene. Noen blir brukt mer enn andre. Det er sånn det må bli.

– Målet får være å bli blant topp 10.

I 2017 går St. Olavsloppet fra Östersund til Trondheim. Foto: st-olavsloppet.com

St. Olavsloppet

St. Olavsloppet ble etablert i 1988 og er en landeveisstafett mellom Östersund og Trondheim. Løpet følger den naturskjønne St. Olavsleden over Frösön, Alsen, Åre, Sandvika og Stiklestad. Loppet har fått sitt navn etter den norske kongen Olav Haraldsson. Løpet arrangeres i 2017 for trettiende gang siden starten i 1988.

I 2016 stilte omtrent 7 000 løpere opp til én eller flere etapper.

Blant lagene som stiller på startstreken tirsdag ettermiddag, er Ørland Flystasjon/Flyteknisk, Fjellørnens første- og andrelag og Stadsbygd IL, i tillegg til Leksvik IL.

Løypa

De totalt  337,2 kilometerne er fordelt som følger:

Dag 1: Östersund - Åre 110,5 km

Dag 2: Åre - Sandvika 61,9 km

Dag 3: Sandvika - Levanger 63,4 km

Dag 4: Levanger - Trondheim 101,4 km

Løpet består av totalt 51 etapper.