Oppvekstsjef i Indre Fosen kommune, Finn Yngvar Benestad, opplyser at det var fire søkere til stillingen som ny rektor på Stadsbygd skole.

- Tre var inne til førstegangsintervju, og to til andregangsintervju, opplyser han.

- Det ble en spennende intervjurunde og vi landet på Fredheim som har lang ledererfaring og også har arbeidet som rektor tidligere, opplyser Benestad.

Fra kontorsjef til rektor

Roger Fredheim opplyser at han kommer fra en jobb som kommunalsjef på Frøya og er på flyttefot til Trondheim i disse dager. Han har to barn, og samboer med to barn.

Han ser fram til en spennende jobb på Stadsbygd.

- Rissa kommune har jo et godt renommé når det gjelder skole og skoleutvikling. Og nå skal det bygges en ny og større kommune. At jeg nå får sjansen til å bli leder på Stadsbygd skole er veldig spennende, sier Fredheim.

Pendlertilværelse

Han ser på pendlertilværelsen mellom Trondheim og Stadsbygd som helt uproblematisk.

- Samboer har barn som går på skole i Trondheim, så jeg skal bo der og pendle. Men, jeg ser på Stadsbygd nærmest som en bydel til Trondheim, sier han.

Fredheim har tidligere jobbet som rektor, og velger nå altså å gå tilbake til det etter fire og et halvt år som kommunalsjef.

- Jeg mener jeg skapt en enda mer helhetlig forståelse av linja både oppover og nedover. Jeg tror jeg kan gjøre en enda bedre jobb som rektor etter å ha vært kommunalsjef, sier Fredheim, som skal være på plass i stillingen 1. august.

Blir lærer

Etter seks år som rektor ved Stadsbygd skole velger Narve Jostein Langmo å starte som lærer ved Fevåg/Hasselvika skole til høsten.

- Det er så enkelt som at jeg har lyst til å komme mer i kontakt med elevene igjen. Jeg har vært rektor i 17 år nå og jeg tror det er lurt å variere litt. Jeg ønsker å prioritere litt annerledes. Å være rektor er ingen ni til fire jobb, og jeg har unger som krever sitt, sier Langmo.